Barça

Barça

Retorn a casa

L’Erasmus ha provat

Laia Codina torna al Barça conscient de la competència però amb “el repte personal” de fer-se un lloc en l’onze

“Si m’ho demanen, recomanaré sortir a fora; va bé per agafar noves idees, noves perspectives i un futbol diferent”, diu la gironina

“Haver marxat cedida em dona maduresa dins i fora del camp. Aquesta visió pot ajudar l’equip”, explica

“La conec des de fa molt temps, des de la federació catalana, on era capitana. Té una actitud brutal, ja de cara a la vida.” Així parlava Jonatan Giráldez de Laia Codina, una de les cares noves del Barça 2022/23. No és un fitxatge, sinó un retorn a casa. La futbolista de Campllong (22-1-2000) va començar en edat prebenjamina al Cassà, i hi va jugar, amb nois, fins als catorze anys, quan va fitxar pel cadet femení del Barça. Culer des de petita, va anar progressant al club blaugrana fins a debutar amb el primer equip (2019/20). Ara hi torna, després d’una cessió al Milan que l’ha enfortit. “Crec que el fet de sortir et dona una altra perspectiva de les coses. Més maduresa, dins i fora del camp, i una visió que pot ajudar l’equip, que també és important”, argumentava la futbolista gironina a les instal·lacions de Royalverd, a la Garrotxa, durant l’estada de pretemporada de l’equip de Giráldez.

Codina va jugar 19 partits –entre totes les competicions– amb el Milan. De la cessió, se n’endú la participació però sobretot altres elements, que no la fan dubtar gens a l’hora d’aconsellar fer el mateix camí a altres jugadores: “Una de les coses que em vaig endur d’allà és que, si m’ho pregunten, recomanaré al 100% fer-ho. Va bé per agafar noves perspectives, noves idees, i veure un futbol diferent, que també és important, perquè sempre estem posats en el mateix i el futbol avança ràpidament. I a tot això, s’hi afegeix una experiència personal que sempre suma.” Des de Milà, Codina va seguir “com una culer més” la trajectòria de l’equip i fins i tot va ser a Torí en la final de la Champions.

La gironina ha tornat a un vestidor que ha canviat peces. “De jugadores, n’han canviat. Però tot segueix la mateixa línia quant a objectius, que sempre és important. L’ambició sempre hi és, i això és bo.” És la mateixa lectura que fa dels seus objectius personals, que tampoc queden curts. “Vinc amb l’ambició i el repte personal de fer-me un lloc en l’onze. En tinc moltes ganes. Crec que puc estar preparada per aconseguir-ho i per sumar amb el que sigui pel bé de l’equip.” És central, posició on hi ha consolidades Mapi León i Irene Paredes, però això no l’espanta: “Sé la competència que hi ha, però vull aportar-ho tot des d’on sigui.”

En plena pretemporada, és moment per a les càrregues de treball exigents. “Hem d’anar acumulant minuts, que després de les vacances sempre costa, per, quan arribin els dies importants, estar totes preparades.” El Barça treballa condicionat per diverses absències i amb l’ajuda de diverses jugadores del filial, que segueixen un camí que al seu dia també va traçar Codina. “Crec que és molt important que jugadores com jo hàgim passat pel que estan passant ara elles. Els podem transmetre el que vam viure i tranquil·litat. Fer aquest salt impressiona, però fa anys que s’entrenen i juguen i no han de fer res més que allò que saben fer. Amb tranquil·litat, i sobretot gaudint del moment.”

19
partits
amb el Milan va jugar: 13 de lliga, 3 de copa, 2 de supercopa i 1 de fase prèvia de Champions
2024
és l’any que acaba contracte
Laia Codina amb el Barça, que la va renovar un cop recuperada del Milan
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)