Barça

Baixada de suflé

El Barça, amb tres dels cinc nous fitxatges en l’onze, no passa de l’empat a zero en el debut de lliga contra el Rayo i haurà de millorar les seves prestacions si vol ser un aspirant real al títol

L’expulsió de Busquets, un entrebanc afegit de cara a la visita a Sant Sebastià

Barça 0 Rayo Vallecano 0

GOLS:-ÀRBITRE:Hernández Hernández (col·legi canari).Targetes grogues:Dembélé (14’), del Barça, i Trejo (45’), Catena (45+5’), Lejeune (55’), Falcao (69’), Pathé Ciss (86’) i Dimitrievski (89’), del Rayo.Targetes vermelles:per doble amonestació a Busquets (74’ i 93’), del Barça.PÚBLIC:81.104 espectadors al Camp Nou. LOCAL: Ter Stegen Araujo Christensen
Sergi Roberto (60’) Eric Garcia Jordi Alba
Aubameyang (82’) Busquets
Gavi
De Jong (60’) Pedri
Kessié (72’) Raphinha
Ansu Fati (60’) Dembélé
Lewandowski
RESTA DE CONVOCATS: Iñaki Peña i Arnau Tenas (p.), Piqué, Ferran, Memphis, Pjanic i Balde
VISITANT: Dimitrievski
Balliu Lejeune
Catena
Fran García Pathé Ciss
Unai López
Óscar (61’) Isi
Salvi Sánchez (79’) Trejo
José Pozo (84’) Álvaro Camello
Falcao (61’)
RESTA DE CONVOCATS: Diego López i Morro (p.), Mario Hernández, Mario Suárez, Bebé, Nteka, Pablo Muñoz i Diego Méndez

El Rayo d’Iraola és un equip d’autor que s’expressa futbolísticament de memòria. Iraola és l’arquitecte de la idea i homes com ara Trejo i Isi Palazón l’executen amb pulcritud. És un equip treballat des del laboratori. Un equip madur que camina sol. Un equip construït a imatge del seu entrenador. Un Rayo amb segell, personalitat i vida pròpia. I aquesta és la mare dels ous. Això és el que aspira assolir Xavi amb el seu Barça. No jugar com el Rayo, és clar, però sí que l’engranatge funcioni amb la mateixa harmonia. Ara, això encara no passa. És la primera jornada i no és alarmant, però aquest és el gran repte de Xavi en aquest nou projecte. Perquè ningú no dubta que, palanca rere palanca, el Barça ha confeccionat una gran plantilla, plena de talent, amb noms importantíssims com ara el del Lewandowski, però el futbol no és només enganxar cromos a l’àlbum. Cal que tot flueixi amb dinamisme damunt la gespa i no esperar sempre que sigui una individualitat qui resolgui. Sense harmonia no hi ha alegria.

Aquest és un Barça que s’expressa des dels extrems. I ni a Raphinha ni a Dembélé se’ls va veure, ahir, amb la màgia que sí que han exhibit en la pretemporada. A tots dos se’ls va veure pecar de precipitació en la majoria d’accions. Massa accelerat Dembélé i poc precís Raphinha. Hi havia massa ganes d’agradar per part de tot l’equip i això acostuma a passar factura. Els fitxatges fets en aquest mercat d’estiu han reactivat el barcelonisme i hi ha moltes esperances dipositades en aquest Barça. El vestidor ho nota i, ahir, potser el problema va raure a saber canalitzar tota aquesta eufòria. Es va veure un Barça enèrgic, amb fam, però menys fluid del que Xavi segurament hauria volgut.

Iraola va saber ofegar la sortida de pilota del Barça en el primer tram de partit. La pressió alta de Camello, Isi, Trejo i Álvaro va posar en moltes dificultats el Barça. A Ter Stegen li costava trobar l’home lliure. Això va quedar corregit en la segona part, en què l’esma del Barça va acabar fent acular el Rayo per una qüestió d’inèrcia col·lectiva. El Barça va ser millor en el segon acte que en el primer. Els canvis van influir-hi: Ansu i Aubamenyang van aportar dinamisme i Kessié i De Jong, energia nova al mig del camp, perquè ni Gavi ni Pedri van tenir el protagonisme desitjat en els primers 45 minuts.

Ter Stegen va salvar el Barça en el minut 46 de la primera part. Álvaro va deixar retratat Araujo amb una gran retallada dins l’àrea i el porter alemany va salvar el gol fent el pas endavant per reduir espais i aturar la rematada del jugador del Rayo. Va ser la millor oportunitat de gol dels madrilenys en tot el partit. El Barça en va tenir moltes més. Dembélé va xutar tou a les mans de Dimitrievski (33’) i Pedri va xutar ajustat al pal (35’) en les dues aproximacions més clares del primer temps. El Barça va estar més a prop del gol en la segona part. Ansu Fati va fer lluir Dimitrievski després d’un gran xut de primeres després d’una passada de Dembélé (64’) i Aubameyang va veure com entre el porter macedoni i la seva defensa evitaven el gol en el 39’ de la segona.

En el temps afegit, el canari Alejandro Hernández Hernández va expulsar Sergio Busquets amb doble groga, després d’un cop a la cara de Falcao. Problema a la vista per a Xavi de cara a la sempre difícil visita a Sant Sebastià de la jornada 2. Massa aviat per haver de recordar-se ara de Nico. Miralem Pjanic o De Jong, si encara continua en la plantilla, candidats a cobrir el buit.

DEBUTS

Lewandowski, Raphinha i Christensen van jugar d’inici i Kessié en la segona

EXPULSIÓ

Busquets va acabar expulsat per un cop a la cara de Falco en el temps afegit

MINUT A MINUT

35’ Pedri troba Gavi, que fa l’obertura cap a Dembélé, ara des de la dreta, però el francès, després de retallar Fran García dispara al ninot. 36’ Dembélé cedeix en paral·lel a Pedri, que prova un xut que surt llepant el pal esquerre.
45+1’ Passada a l’espai que rep Álvaro. L’extrem retalla davant Araujo però topa amb un magistral Ter Stegen que es fa gegant.
52’ Recuperació de Ciss, que cedeix a Camello. El davanter retalla un parell de vegades i acaba fent dues rematades de molt perill.
54’ Centrada xut forta i seca de Raphinha, Catena intenta refusar i Lewandowski intenta rematar tot i que Dimitrievski retenia la pilota.
65’ Conducció de Dembélé, que veu resseguint la frontal Ansu Fati i li fa una passada que l’atacant dirigeix a porteria però topa amb el porter.
69’ No s’ho pensa Busquets, que prova un xut des de la frontal que Dimitrievski refusa segur. 76’ Dembélé veu molt bé Kessié, però el mig remata als núvols des de dins de l’àrea. 82’ Bona recuperació de De Jong, que veu Lewandowski, però el polonès xuta a fora per poc.
84’ Centrada de Lewandowski al segon pal que controla Aubameyang. L’ariet fa un bon xut però Catena la treu ja amb Dimitrievski batut.
94’ Gol anul·lat a Falcao, que remata en fora de joc després d’un refús de Ter Stegen.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)