Barça

El gol es fa pregar

En les últimes tretze temporades, el Barça només dues vegades s’ha quedat sense marcar en el debut de lliga: dissabte contra el Rayo (0-0) i la temporada 2019/20 a San Mamés (1-0)

Divuit gols en la pretemporada i sense punteria en el debut de lliga. Iraola i el seu Rayo van tornar a deixar sec el Barça. Ja havia passat en els dos anteriors precedents de la temporada passada i va tornar a passar dissabte. Victòria del Rayo per 1-0 en la nit de la defunció de Koeman, triomf del Rayo per 0-1 al mes de gener en l’anterior partit al Camp Nou i empat 0-0 en l’estrena de la temporada 2022/23.

L’equip de Xavi havia marcat en els seus sis amistosos jugats aquest estiu, amb golejades notables com la del dia del Gamper contra el Pumas (6-0) o la victòria contra l’Inter de Miami (0-6), però el dia de la veritat, en el primer partit de lliga, el Barça de Lewandowski, Raphinha, Dembélé, Ansu Fati, Aubameyang i companyia es va quedar a zero. Molts golejadors i cap gol. La dada és significativa perquè en els últims 13 anys el Barça només dues vegades s’ha quedat sense marcar en el debut de lliga: dissabte contra el Rayo i la temporada 2019/20 en la visita a San Mamés (1-0). Aquell dia, amb Ernesto Valverde a la banqueta, el Barça va viatjar a Bilbao amb algunes baixes i va acabar perdent per la mínima amb un golàs del ja retirat Aritz Aduriz. En la resta de casos de l’última dècada el Barça sempre havia aconseguit marcar i guanyar el partit en l’estrena de lliga. Ho va aconseguir en els dos últims anys amb Ronald Koeman, per exemple. Victòria per 4-0 contra el Vila-real la temporada 2020/21 –partit corresponent a la tercera jornada avançat a la primera– i ho va fer l’any passat amb un 4-2 a casa contra la Real Sociedad, amb gols de Piqué, Sergi Roberto i un doblet de Braithwaite.

El 0-0 contra el Rayo cou si el comparem amb debuts més prolífics com el 6-2 contra el Betis de la temporada 2016/17 (hattrick de Luis Suárez, dos de Messi i gol d’Arda Turan) o el 7-0 de la temporada 2013/14 contra el Llevant, també al Camp Nou i amb el Tata Martino a la banqueta (doblets de Messi i Pedro, i gols d’Alexis, Alves i el mateix Xavi Hernández).

Contra el Rayo Xavi va apostar per un trident ofensiu format per Lewandowski, Raphinha i Dembélé. Tots tres havien marcat en la pretemporada. Vuit gols entre els tres. Però contra Dimitrievski no van tenir la millor nit. Tampoc Ansu i Aubameyang, que van tenir bones oportunitats en la segona meitat però tampoc van aconseguir batre el porter macedoni.

En el cas de Lewandowski, va rematar fins a tres vegades contra la porteria del Rayo. Va intervenir en 44 ocasions i va veure com li anul·laven un gol en el minut 12 per un fora de joc clar. El polonès acumulava set temporades seguides a la Bundesliga marcant en l’estrena de la competició. L’anterior vegada que no va marcar en el debut va ser en un Bayern-Wolfsburg del 2014. Aquell dia van marcar Müller i Robben.

MUR DIMITRIEVSKI

2022/23
BARÇA-RAYO 0-0
(-)
2021/22
Barça-Real Sociedad 4-2
Piqué, Braithwaite (2) i Sergi Roberto
2020/21
Barça-Vila-real 4-0
Ansu (2) i Messi *Partit de la jornada 3 avançat a la 1
2019/20
ATHLETIC-BARÇA 1-0
Aduriz
2018/19
Barça-Alavés 3-0
Messi (2) i Coutinho
2017/18
Barça-Betis 2-0
Tosca en pròpia porta i Sergi Roberto
2016/17
Barça-Betis 6-2
Suárez (3), Messi (2) i Arda
2015/16
Athletic-Barça 0-1
Suàrez
2014/15
Barça-Elx 3-0
Messi (2) i Munir
2013/14
Barça-Llevant 7-0
Messi (2), Pedro (2), Alexis, Alves i Xavi
2012/13
Barça-Real Sociedad 5-1
Puyol, Villa, Pedro i Messi (2)
2011/12
Barça-Vila-real 5-0
Thiago, Cesc, Alexis i Messi (2)
2010/11
Racing-Barça 0-3
Messi, Iniesta i Villa
12
dels 18 gols
de la pretemporada els van fer entre Dembélé, Raphinha, Auba, Ansu i Lewandowski

Creix el dilema amb Aubameyang

“Els jugadors amb qui no compto ja ho saben perquè els ho he fet saber. A mi Aubameyang m’agrada, estic encantat amb ell, però tot pot succeir fins al dia 31.” Aquestes eren les paraules de Xavi quan divendres se li va preguntar en la prèvia del Barça-Rayo sobre una possible sortida d’Aubamenyang. El seu discurs és ara per ara més ferm després del 0-0 contra el Rayo. Xavi compta amb el gabonès com a alternativa a Lewandowski i fins i tot com a complement en el trident. Prefereix la sortida de Memphis. Però Tuchel continua trucant a la porta. El Chelsea insisteix en fitxar Aubameyang i, segons quina acabi sent l’oferta, el Barça no tindrà cap més remei que cedir perquè en l’aspecte econòmic l’operació pot acabar sent realment favorable als interessos del club tenint en compte que Aubamayeng va arribar amb la carta de llibertat ara fa només mig any. Xavi vol Aubameyang, però el club continua valorant la seva hipotètica sortida. També pel que fa a massa salarial seria una bona opció. Aubameyang també té un dilema intern. Està a gust al Barça, però sap que al Chelsea podria tenir un rol molt més important com a 9 titular. Al Barça la titularitat anirà més cara i ho sap.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)