Barça

Aubameyang ho té clar i aposta pel Barça

Decidit. El davanter gabonès descarta l’opció del Chelsea i es vol guanyar minuts al Camp Nou

Amb el mercat de fitxatges vivint els dies més intensos i calents, el Barça encara ha de tancar diverses carpetes. D’entrada, ha d’inscriure Jules Koundé i vol resoldre com més aviat millor l’arribada de Marcos Alonso. Per aconseguir-ho, continuen sent necessàries les sortides. Un dels jugadors blaugranes que tenen més cartell i per qui el club podria fer caixa és Pierre Emerick-Aubameyang. El gabonès, com Memphis, té una competència ferotge a la davantera amb Lewandowski, Raphinha, Dembélé, Ansu i Ferran. Aquest overbooking, combinat amb la necessitat del Barça d’alliberar massa salarial, ha provocat que s’hagi considerat l’opció de la seva sortida del club.

Un dels equips que han trucat a la porta del gabonès és el Chelsea, que està vivint tota una història amb el Barça durant aquest mercat d’estiu, amb molts noms implicats. Els blues busquen un davanter i han fet una oferta a Aubamenyang, però segons el diari anglès The Mirror el davanter ja hauria comunicat a Tuchel que es vol quedar a Barcelona. Aubameyang agraeix l’interès de qui va ser entrenador seu a Dortmund, però confia en les seves possibilitats en el Barça malgrat tenir Robert Lewandowski al davant.

Dissabte Xavi va apostar per ell en el tram final del partit quan buscava algú que sacsegés l’atac blaugrana. Va passar a davant de Memphis, que té més números per sortir, i de Ferran Torres, que encara no ha jugat ni un sol minut aquest curs. En els pocs minuts que va estar sobre la gespa, va vorejar el gol. Només Catena, sota pals, va privar-lo de convertir-se en l’heroi de la primera jornada. El tècnic ja va assegurar divendres que compta amb ell, si bé el mercat dura fins al 31 d’agost i pot passar qualsevol cosa.

Va complir

Aubameyang va arribar al punt de la mitjanit del 31 de gener, quan es tancava el mercat d’hivern. Xavi volia un davanter experimentat per reforçar l’atac blaugrana i el gabonès va ser l’escollit. El cert és que, en la mitja temporada restant, l’exjugador de l’Arsenal va complir amb la feina que se li havia encomanat. En tan sols quatre mesos va marcar els mateixos gols que Memphis, amb qui va empatar al capdavant de la taula de màxims golejadors. Els números van ser més que bons: 11 gols i una assistència en 17 partits de lliga i dues dianes en 6 duels de l’Europa League. Auba va deixar actuacions de mèrit com el hat-trick a València, el gol a Nàpols o el doblet al Santiago Bernabéu, amb celebració a l’estil Son Goku inclosa.

MERCAT INCERT

Auba és un dels jugadors per qui el Barça pot fer caixa i alliberar massa salarial

HI COMPTA

Xavi el va utilitzar en el tram final contra el Rayo, davant de Memphis i Ferran

Klopp se suma a les crítiques al Barça

Nagelsmann, Van der Vaart i Gary Neville són algunes de les personalitats del món del futbol que han criticat el Barça per la seva gestió del mercat de fitxatges amb l’activació de les “palanques”. Molts no comprenen com, malgrat la delicada situació econòmica, el club ha pogut anar a fitxar. L’últim a qüestionar la política blaugrana ha estat Jürgen Klopp, entrenador del Liverpool. “Veient-ho com un aficionat del futbol, no entenc això del Barça. A mi, si em diuen que no tinc diners, no en gasto. Ja em va passar un parell de vegades amb la targeta de crèdit”, va explicar al setmanari alemany Kicker. El tècnic va aprofitar per recordar un cas similar al del Barça: la crisi del Dortmund l’any 2005, que va obligar l’entitat a prendre diverses mesures. “És l’únic club que conec que una vegada va vendre l’estadi i altres drets per avançat. Aki Watzke –director general– va haver de venir per salvar-ho tot. I no sé si hi ha un Aki Watzke a Barcelona”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)