El Bayern atropella el Barça al contracop

Pretemporada. Les jugadores de Jonatan Giráldez cauen a les semifinals del torneig estiuenc AMOS Cup davant el Bayern per 2 a 1

El Barça femení no ha pogut superar el test de nivell que aquesta tarda ha tingut davant el Bayern de Munic a les semifinals de l’Amos French Cup. Les actuals subcampiones de la Bundeslliga han derrotat les blaugrana amb dos contracops mortals, tot i que el Barça ha tingut infinitat d’ocasions per haver deixat resolt el partit, però la falta d’encert els ha acabat passant factura.

La primera part ha estat dominada pel Barça, que no ha parat de pressionar, però sense arribar a crear bones ocasions de gol. L’oportunitat més clara que han tingut les de Jonatan Giráldez s’ha produït al minut 30, obra de Claudia Pina. Abans que el rival hagués pres posició, la davantera Mariona ha tret ràpidament una falta que Pina ha aprofitat per disparar amb un tir a mitja alçada, però la portera Grohs l’ha aconseguit refusar i quan la pilota estava a punt de colar-se dins la xarxa la defensa Viggósdóttir ha desviat la pilota sobre la mateixa línia de gol.

Mentre les blaugrana ho seguien intentant, el Bayern esperava tancat enrere buscant el contracop. Al minut 39, arran d’una jugada que ha començat des del mig del camp, Schüller ha rebut una passada en profunditat i quan s’ha plantat davant Gemma ha fet una passada inesperada per a la defensa blaugrana cap al segon pal, on hi havia Gwinn completament sola, qui ha marcat a plaer a porteria buida.

A la segona meitat, el tècnic culer ha donat entrada al nou fitxatge Lucy Bronze juntament amb Sandra Paños, Rolfö i Crnogorcevic en substitució de Marta, Gemma, Ariana Arias i Judit Pujols. Per la seva banda, l’entrenador bavarès Alexander Straus també ha variat l’onze incorporant Gamnjanovic, Lohmann, Magull i Glas mentre que Schüller, Zadrazil, Bühl i Kumagai s’han quedat a la banqueta.

Els canvis han tingut efecte per a l’equip blaugrana en un primer moment, ja que en pocs minuts Crnogorcevic, Patri i Graham han tingut l’empat a les seves botes, fins que al minut 59 la noruega ha aconseguit foradar la porteria alemanya amb un golàs per l’escaire des de fora de l’àrea. A partir d’aquí, els dos equips han decidit fer més canvis. Pel Barça, han entrat Maria Pérez i la nova jugadora del FC Barcelona, Geyse Ferreira, substituint Engen i la golejadora Graham. Al quadre bavarès, Laurent i Rall surten en substitució de Dallmann i Gwinn. La campiona de la copa Amèrica, Tainara, ha hagut d’abandonar el terreny de joc lesionada i Bragstad s’ha afegit al partit.

Amb l’empat a 1 al marcador, el Barça no ha donat treva i ha sigut un no parar d’ocasions fallides, com la que ha protagonitzat Patri al minut 74, que s’ha quedat sola davant la portera rival, però aquesta ha desviat a córner. Només uns segons després, un xut de Crnogorcevic ha sortit fregant el pal. Però quan més adormides semblaven estar les bavareses, un altre contracop ha permès que tornessin a posar-se per davant, gràcies a una jugada de Laurent que Paños no ha encertat a refusar i ha deixat sola a la francesa. A 5 minuts per al final, Vicky López ha substituit Pina.

Els primers minuts de Lucy Bronze amb la samarreta del FC Barcelona han sigut bons, se l’ha vist molt atenta pujant per la banda dreta. La brasilera Geyse ha deixat bones sensacions i s’ha mostrat participativa en el joc d’atac i ha tingut una gran ocasió de gol, tot i que la defensa alemanya se li ha avançat.

L’Amos French Cup és un torneig d’estiu que reuneix quatre dels millors equips d’Europa- El Bayern n’és el vigent campió. Enguany és la cinquena edició i la primera vegada que el Barça hi participava. El partit s’ha jugat a l’estadi Ernest-Wallon de Tolosa, amb capacitat per a 19.500 espectadors, tot i que només mig miler omplien avui les graderies, això sí, molts amb la samarreta culer. L’altra semifinal la disputen el PSG i el Manchester United, i qui guanyi s’enfrontarà al Bayern a la final de divendres.

El Barça i el Bayern ja es van creuar en la semifinal de la Lliga de Campions de la temporada 2018/19 amb victòria blaugrana en el doble enfrontament, però aquesta tarda les jugadores de Jonatan Giráldez no han tingut la mateixa sort en el que ha sigut el segon partit amistós de la pretemporada, després de l’enfrontament del passat dissabte 6 d’agost contra el lleidatà AEM de la segona divisió, en què el Barça va golejar per 10 a 0.