Barça

Activada la via Foyth

El Barça mou fitxa i Mateu Alemany es reuneix amb Claudio Curti, l’agent de l’argentí Juan Foyth, candidat número u ara mateix per reforçar el lateral dret del Barça, un cop dilapidada l’opció Azpilicueta

Unai Emery compta amb el jugador i el Vila-real no posarà les coses fàcils. La seva clàusula de rescissió és de 42 milions d’euros

Dani Alves va marxar el 2016 i al Barça se li va generar un greu problema al carril dret. Ara ha tornat a marxar Alves després d’un retrobament fugaç durant el 2022 i el Barça continua amb el problema. Problema enquistat. La posició de lateral dret fa anys que és un gran maldecap al Camp Nou. Luis Enrique va trampejar la situació en el seu dia amb Sergi Roberto, però el paper del reusenc en una posició que no és la seva ha anat minvant en les últimes temporades i el club no ha trobat cap nom de garanties. No ha funcionat ni l’experiment amb Wagué, ni la carta Sergiño Dest, en qui Xavi no confia, ni l’aposta per Òscar Mingueza. Només Nélson Semedo va cobrir les expectatives abans de ser traspassat al Wolverhampton fa tres temporades. Ara, Ronald Araujo i Jules Koundé són dues alternatives que Xavi considera com a emergència, perquè tots dos poden actuar en aquella posició, però tots dos brillen moltíssim més com a centrals i Xavi els prefereix a l’eix. Contra el Rayo, Álvaro va obrir la caixa dels trons. Va fer patir Araujo en més d’una acció per la banda –Ter Stegen va salvar un gol abans del descans després que Álvaro es rifés l’uruguaià– i això ha fet reactivar la cerca d’un lateral dret en aquest mercat. La negativa de César Azpilicueta, que finalment ha acabat renovant pel Chelsea, havia congelat els plans de Xavi en aquesta posició, però ara la cosa torna a estar calenta. Damunt la taula, diversos noms. El que amb més força sona en les últimes hores és el de Juan Foyth. El Barça mira cap a Vila-real.

Claudio Curti, agent del jugador argentí, es va reunir ahir al matí amb Mateu Alemany a les oficines de la ciutat esportiva. El Barça ha activat la via Foyth. El lateral té contracte amb el Vila-real fins al 30 de juny del 2026 i la seva clàusula de rescissió és de 42 milions d’euros. És la xifra que exigeix el Vila-real i és una quantitat que el Barça no pot assumir. Amb Koundé pendent encara de ser inscrit i amb Marcos Alonso esperant a la recambra per oficialitzar el seu fitxatge, el Barça no pot pagar els 42 milions d’euros que demana el Vila-real. Tocarà negociar.

A Foyth el sedueix el projecte del Barça. Seria fer un pas endavant important en la seva carrera. L’argentí, de 24 anys, ha jugat 71 partits amb el Vila-real i ha marcat 2 gols amb la samarreta dels groguets. El club de la Plana va pagar 15 milions d’euros al Tottenham per quedar-se’l en propietat, després d’una cessió prèvia per part del conjunt anglès.

Amb Unai Emery, Foyth s’ha convertit en titular fix en el Vila-real. Curiosament se’l va fitxar com a central, però Emery n’ha sabut treure un altíssim rendiment en el lateral com va fer en el seu dia amb Jordi Alba en el València.

Foyth s’ha enfrontat dues vegades al Barça. Curiosament sempre a l’estadi de la Ceràmica. No ha jugat al Camp Nou amb la samarreta del Vila-real. En l’últim precedent, el mes de novembre passat, Foyth va cometre un penal sobre Coutinho –transformat pel brasiler– en la victòria del Barça allà per 1-3 [Frenkie de Jong, Memphis i Coutinho].

Els noms del català Héctor Bellerín i el belga Thomas Meunier continuen damunt la taula. Foyth és l’opció que més agrada ara mateix, però cap dels altres dos està descartat. Bellerín, amb contracte en vigor amb l’Arsenal, ha estat ofert al Barça i el seu bon rendiment en el Betis la temporada passada el converteixen en una opció a tenir en compte. Més difícil seria el fitxatge de Meunier. El Borussia de Dortmund no vol desprendre’s de l’exjugador del PSG.

Tot i que Xavi no compta amb Dest, com va quedar clar després de deixar-lo fora de la convocatòria del primer partit contra el Rayo, el club no oficialitzarà la sortida de l’estatunidenc fins a trobar un recanvi.

42

milions

de clàusula de rescissió

TITULARÍSSIM

Foyth, un fix en el Vila-real, ha jugat 71 partits a les ordres d’Unai Emery

ESCENARI

Els groguets van pagar 15 milions al Tottenham i les negociacions no seran fàcils

TOT OBERT

Noms com els de Bellerín i Meunier continuen en l’agenda de Mateu Alemany
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)