Barça

Emery: “Hi pot haver sortides no desitjades”

Mercat. El Barça manté una primera presa de contacte amb els representants de Juan Foyth, però la directiva grogueta es remet a la clàusula de rescissió de 42 milions d’euros

Només queden 13 dies perquè tanqui el mercat de fitxatges d’estiu i el Barça continua buscant a correcuita reforços de qualitat, principalment, per cobrir els laterals de la línia defensiva. A la ciutat de Londres espera des de fa temps el madrileny Marcos Alonso per poder agafar un avió cap a Barcelona tan bon punt el club aconsegueixi alliberar massa salarial i així unir-se a Jordi Alba i, de moment, també a Balde a la banda esquerra.

En el carril dret, però, la situació és una mica més complexa. A principis de juny, el club blaugrana va allargar el contracte de Sergi Roberto per una temporada més, fins al 2023, i el seu company Sergiño Dest està en la rampa de sortida en direcció a Anglaterra. Ni l’un ni l’altre van ser titulars en el primer onze de Xavi en la lliga 2022/23, ja que el tècnic egarenc va preferir apostar d’entrada per Araujo, tot i que el de Reus sí que va tenir uns minuts en la segona part contra el Rayo.

L’entitat culer no desisteix a trobar un perfil adient a les exigències de Xavi per construir una plantilla del tot competitiva i l’últim nom que ha aparegut sobre la taula ha estat el del jugador del Vila-real Juan Foyth. Mateu Alemany, director de futbol del Barça, es va reunir dimarts amb Claudio Curti, representant del lateral, en una primera presa de contacte per sondejar la disposició de l’argentí i les seves condicions.

Fonts dels groguets asseguren que el club castellonenc no vol entrar en negociacions i es remet als 42 milions d’euros que estipula la clàusula del contracte del jugador, però el FC Barcelona no estaria disposat a abonar una quantitat tan alta. Sembla que el submarí ara mateix té la cabina plena de diners gràcies a la venda de Pervis Estupiñán per 18 milions d’euros al Brighton anglès i no pateix per la liquiditat.

Es dona la casualitat que, amb tots aquests rumors, el lateral d’ascendència polonesa ahir no es va entrenar amb la resta dels seus companys per preparar el partit d’avui de la Conference League contra els croats d’Hajduk Split, “per unes molèsties musculars”, segons va anunciar el seu entrenador, Unai Emery, durant la roda de premsa prèvia.

El basc va voler recalcar: “Juan Foyth està molt content i agraït pel que està vivint amb nosaltres i em transmet molta tranquil·litat.” Una calma que es dissipa quan Emery recorda que el mercat de fitxatges encara és obert: “Ens pot afectar si hi ha algun moviment de sortides no desitjades, sobretot si s’executa algun imprevist, com un pagament de clàusula.”

LES DECLARACIONS

Juan Foyth està molt content aquí, molt agraït al club i pel que està vivint amb nosaltres. Em transmet molta tranquil·litat
El mercat en obert ens afecta si hi ha sortides no desitjades i s’executa una clàusula
Unai Emery
ENTRENADOR del VILA-REAL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)