Barça

Bola extra per a Pjanic

El bosnià, que no és titular amb el Barça en la lliga des del 24 de febrer del 2021 contra l’Elx, s’ha guanyat el crèdit de Xavi durant la pretemporada i confia que aquesta sigui la temporada de la seva redempció

És el candidat número u per suplir diumenge la baixa per sanció de Sergio Busquets al Reale Arena

La vida li ha canviat, a Miralem Pjanic, en l’últim mes. Paternitat i vot de confiança de Xavi Hernández. Tot d’una tacada. L’internacional bosnià, que aquest estiu ha estat pare per segona vegada, torna a somriure. Feliç en l’aspecte personal i també en el professional, perquè ha passat de ser un repudiat per a Ronald Koeman a tenir la confiança de Xavi. L’alegria ha tornat als ulls de Miralem Pjanic, que diumenge (22 h) podria ser titular al Reale Arena ocupant el buit deixat per Sergio Busquets. L’expulsió del de Badia contra el Rayo Vallecano en el debut del Barça en la lliga deixa Xavi sense el seu far al mig del camp, i Pjanic és el candidat número u a ocupar aquesta posició. Xavi té altres alternatives damunt la taula, com ara ressituar Sergi Roberto, De Jong, Christensen o fins i tot Kessié, però Pjanic, per una qüestió de perfil natural, ocupa la pole en la pissarra de Xavi per a aquest partit.

Va ser Xavi qui va confirmar la continuïtat de Pjanic en la prèvia del partit contra el Rayo. Contra l’equip d’Iraola no va jugar cap minut, però en la prèvia el tècnic blaugrana va ser clar: “Pjanic m’ha convençut i es quedarà amb nosaltres.” El seu nom havia figurat en la llista de candidats a sortir en aquest mercat d’estiu, però Xavi va tancar divendres el debat. La cessió de Nico González al València ha estat un flotador per a Pjanic, que ha vist com perdia un competidor en aquesta posició de pivot defensiu.

Amb Xavi, Pjanic ha recuperat l’autoestima. Koeman el va enviar a galeres i des de Turquia el bosnià va buidar el pap contra el neerlandès, del qual va arribar a dir que li havia faltat al respecte com a professional. La seva cessió al Besiktas va estar marcada per una lesió que va tenir-lo apartat dels terrenys de joc durant dos mesos, i el director esportiu del club turc, Ceyhun Kazanci, va comunicar al Barça, a finals de la temporada passada, que no els interessava un segon any de cessió, i menys encara un traspàs. Ara Xavi li ha estès la mà.

Pjanic no juga cap partit de lliga oficial amb el Barça des del 22 de maig del 2021. Aquell dia el Barça va guanyar per 0-1 en la seva visita a Ipurua amb un gol de Griezmann i el bosnià va jugar 16 minuts substituint Frenkie de Jong en aquella última jornada del campionat. L’última vegada que va ser titular amb la samarreta blaugrana en la lliga va ser el 24 de febrer del 2021, contra l’Elx (3-0), precisament ocupant el lloc de pivot defensiu, en un partit en què Koeman va dosificar Busquets.

El bosnià, tota una institució a Roma i a Torí, va arribar al Barça en una operació estranya made in Bartomeu. El seu canvi de cromos amb Arthur, en una operació calcada a la feta amb Cillessen i Neto, va posar Miralem Pjanic sota la lupa des de la seva arribada al Camp Nou. Ara amb Xavi se li obren nous horitzons. Als seus 32 anys encara té temps per demostrar la seva vàlua com a futbolista, que sí va demostrar durant les seves nou temporades en la Serie A i també abans en la Ligue 1 amb l’Olympique de Lió.

Durant la pretemporada ha participat en tres partits: contra l’Olot (45’), contra la Juve (45’) i contra el New York Red Bulls (29’).

VASOS COMUNICANTS

La cessió de Nico al València ha influït clarament en la decisió del de Terrassa

PORTA TANCADA

Va ser el mateix Xavi, en la prèvia contra el Rayo, qui va confirmar-ne la continuïtat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)