Barça

Alèxia, de nou entre les millors d’Europa

Nominació. La capitana del Barça, candidata a repetir el premi com a Millor Jugadora de l’Any de la UEFA guanyat fa un any. Beth Mead (Arsenal) i Lena Oberdorf (Wolfsburg), les seves rivals

Alèxia Putellas figura, un any més, en la llista de les tres candidates a ser escollida la Millor Jugadora Europea de l’Any per part de la UEFA. Les altres dues candidates: Beth Mead (Arsenal) i Lena Oberdorf (Wolfsburg). La capitana del Barça repeteix nominació. Ella és l’actual posseïdora d’aquest guardó en l’última edició (2021). La guanyadora se sabrà el dia 25 d’agost a Istanbul, en la mateixa gala on es refarà el sorteig de la fase de grups de la lliga de campions masculina.

La nominació arriba a Alèxia en ple procés de recuperació de la seva greu lesió. La de Mollet del Vallès va completar, novament, una temporada estel·lar. Va guanyar la lliga, la copa i la supercopa d’Espanya, i va ser finalista de la Champions League, competició de la qual també va ser la màxima golejadora, amb 11 gols en deu partits disputats. El balanç total d’Alèxia amb el Barça aquesta última temporada va ser de 34 dianes en 42 partits.

La capitana, que estarà tota aquesta temporada en blanc per la greu lesió al genoll que es va fer el 5 de juliol passat mentre es preparava amb la selecció espanyola per competir en l’europeu, és favorita al guardó, però Beth Mead i Lena Oberdorf també tenen arguments sòlids per guanyar-lo. Tot i que Alèxia es va endur tots els premis individuals l’any passat i els seus números han tornat a ser molt bons, aquest any el guardó pot estar més disputat. Beth Mead suma un títol pel qual Alèxia no ha pogut lluitar aquesta campanya: l’Eurocopa. La capitana blaugrana es va lesionar just abans de començar la competició, i Mead va aixecar el títol amb Anglaterra i va ser la màxima golejadora del torneig amb 6 gols i 5 assistències en sis partits. Per la seva banda, Lena Oberdorf ha estat subcampiona de l’Eurocopa 2022 i premiada com a millor jugadora jove del torneig. També va guanyar la copa d’Alemanya amb el Wolfsburg.

Operada el 12 de juliol, Alèxia camina pas a pas cap a la llum. Ahir mateix la blaugrana va compartir a les seves xarxes un vídeo en què ja començava a caminar sense l’ajuda de les crosses.

BETH MEAD

Ha guanyat l’Eurocopa amb Anglaterra i va ser-ne la màxima golejadora (6)

LENA OBERDORF

Subcampiona de l’Eurocopa amb Alemanya i millor jugadora jove del torneig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)