Barça

La fórmula d’Auba

El Chelsea insisteix en la incorporació del gabonès, que prefereix continuar en el Barça

El club blaugrana sap que pot ingressar diners i alliberar massa salarial

Al Barça, se li compliquen les vies per ingressar diners i acabar de tancar la plantilla amb la inscripció de Koundé, el fitxatge de Marcos Alonso i l’arribada d’algun futbolista més, com ara un lateral dret. Amb algunes de les rebaixes salarials en punt mort i sense poder desprendre’s d’aquells jugadors que no compten per a Xavi Hernández, hi ha un futbolista que sí que entra en els plans del terrassenc que podria acabar sortint. Es tracta de Pierre-Emerick Aubameyang.

El gabonès, que prefereix quedar-se en el club blaugrana i lluitar pels minuts malgrat la competència, té un pretendent insistent: el Chelsea de Thomas Tuchel. El tècnic alemany, que va dirigir Auba a Dortmund, vol incorporar el davanter a la seva plantilla. Per això el club londinenc pretén fer un esforç més i prepara una oferta suculenta, superior als 20 milions d’euros, i que milloraria l’anterior. Una quantitat que el Barça sí que veuria amb bons ulls i que podria acceptar conscient de les necessitats que té. El club, a banda d’ingressar, alliberaria massa salarial i podria tancar la inscripció de Koundé, que ja va perdre’s el debut en la lliga contra el Rayo Vallecano. Les negociacions amb el club blue es trobarien en les seves hores més calentes i la situació es podria desencallar i resoldre aviat.

No és una sortida desitjada ni per a Xavi ni per al mateix jugador. El tècnic ja va afirmar que compta amb ell, mentre que des d’Anglaterra van assegurar que el gabonès havia declinat la proposta de Thomas Tuchel per quedar-se a Barcelona malgrat saber que jugarà menys que el curs passat. Però la difícil situació del club blaugrana, que treballa contra rellotge en aquestes darreres setmanes de mercat per completar la plantilla, pot acabar obrint definitivament la porta de sortida a Aubameyang, que tancaria així una breu ­–però convincent– etapa en el Barça.

Recanvi del ‘9’

El cert és que Aubameyang és ara mateix l’únic davanter centre pur, a banda de Robert Lewandowski, a les files del Barça. També hi és Martin Braithwaite, però ni Xavi ni el club volen saber-ne res, del danès, a qui se li busca una sortida sense èxit. El gabonès, autor de 13 gols i una assistència en 23 partits el curs passat –de febrer a maig–, va donar el rendiment immediat que necessitava el tècnic de Terrassa a mitja temporada. Unes xifres que l’equip podria trobar a faltar en algun moment.

Si alguna vegada cal un recanvi per a Lewandowski i Aubameyang surt del Barça, Xavi hauria de provar altres alternatives que implicarien ubicar Ferran Torres o Ansu Fati en la punta d’atac. El valencià va rendir més partint des de la banda que des del centre, si bé és cert que s’espera que aquesta temporada faci un pas endavant. De moment, una lesió l’ha privat de tenir cap minut. D’altra banda, Ansu, un jugador amb el gol a la sang, es mou amb més comoditat i facilitat per aquesta zona que no pas Ferran. El 10 blaugrana, amb menys pressió i responsabilitat després dels fitxatges, ha de ser un jugador important en l’esquema de Xavi. Un altre futbolista que ha jugat de 9 malgrat no ser-ho –i que ha perdut aquest dorsal en detriment de Lewandowski– és Memphis, però el seu futur també podria estar lluny de Barcelona.

El Barça ja ha acostumat l’afició a tancar fitxatges de darrera hora. El mateix Aubameyang va entrar sobre la botzina del mercat d’hivern. En 12 dies encara pot passar qualsevol cosa.

Lewandowski
És el líder del nou projecte i el davanter centre titular.
Ansu Fati
El 10 vol recuperar la continuïtat després de les lesions.
Aubameyang
Convenç i agrada, però té un cartell atractiu per al club.
Ferran Torres
S’espera un pas endavant d’un jugador que va costar 55 milions d’euros.
Memphis
El neerlandès ha perdut protagonisme i podria sortir.
Dembélé
Xavi volia que es quedés i confia en ell al 100%.
Raphinha
És una altra de les apostes del mercat d’estiu blaugrana.
Ez Abde
L’any passat va ser un recurs. Aquest curs difícilment jugarà.
Braithwaite
Descartat per Xavi, el club no li troba cap sortida.

TUCHEL EL VOL

El Chelsea prepara una oferta suculenta per al davanter gabonès

NECESSITAT

El Barça encara ha d’inscriure Koundé i preveu totes les opcions

UN ‘9’ SUPLENT

Aubameyang és l’únic davanter centre pur en cas d’absència de Lewandowski

El club treballa en les rebaixes

Amb el temps en contra i feina per fer, el Barça continua buscant les fórmules per encabir Jules Koundé i algun altre fitxatge. A banda de tancar la sortida d’algun futbolista, una de les vies és la rebaixa salarial d’alguns jugadors. Les negociacions amb dos dels capitans, Sergio Busquets i Gerard Piqué, semblaven ben encarrilades però s’han enquistat en els darrers dies i ara mateix es troben en punt mort. Davant aquesta situació, l’entitat blaugrana treballa en altres possibles rebaixes. Un dels jugadors que estaria disposat a ajudar el club és el porter alemany Marc-André ter Stegen. L’altra rebaixa prevista és la de Miralem Pjanic. El migcampista bosnià ha convençut Xavi durant la pretemporada i es quedarà aquest curs en el Barça després de la seva cessió al Besiktas turc. El jugador ja es va rebaixar considerablement la fitxa l’estiu passat, però estaria disposat a reajustar el salari per facilitar les coses al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)