Barça

L’encert en els penals dona la victòria contra el PSG

AMOS French Cup. El Barça millora en el segon test exigent de la pretemporada i guanya la final pel tercer i el quart lloc del torneig francès

Barça 1 PSG 1

BARÇA:Paños; Bronze, Marta (Judit Pujols, 84’), Paredes (Mapi, 46’), Emma Ramírez (Martina Fernández, 62’); Patri (Engen, 46’), Vicky López (Caño, 46’), Mariona (Pina, 46’); Crnogorcevic (Ona, 84’), Geyse (Hansen, 62’) i Rolfö.PSG:Picaud; Simon (Karchaoui, 62)’, Georgieva (Ilestedt, 62’), Dudek, Lawrence; De Almeida (Baltimore, 62)’, Cascarino, Bachmann (Geyoro, 62)’; Jean François, Ngueleu (Diani, 62’) i Benera (Gilbert, 46’).GOLS:0-1 (30’) Ngueleu. 1-1 (39’) Geyse.ÀRBITRE:Maika Vanderstichel.T.G.:a Bronze, del Barça, i a Jean François, del PSG.T.V.:a Mapi , del Barça.

Després del Bayern de Munic, tocava el PSG. El Barça tornava a posar-se a prova contra el subcampió francès amb la intenció de recuperar sensacions davant un equip gran d’Europa. I ho va poder fer. Malgrat no aconseguir la victòria al final dels 90 minuts, l’equip de Jonatan Giráldez va ser superior al PSG, especialment en la primera meitat. Marxar de Tolosa derrotant les franceses en els penals –i amb el tercer lloc de l’AMOS Cup– ha de servir a les blaugrana per reforçar-se mentalment. No és la pretemporada més senzilla dels darrers anys: la disputa de l’Eurocopa i les nombroses lesions que afecten la plantilla estan marcant els mesos de preparació per a la competició. Els reptes i els objectius són clars i el Barça vol sobreposar-se a les adversitats i tornar a competir.

Contra el PSG, les de Giráldez van mostrar una de les seves virtuts: la pressió alta. L’equip va sortir a mossegar i va ofegar el conjunt francès. De recuperació a recuperació en camp contrari, el Barça va començar a trepitjar àrea i a provar sort amb diverses rematades de Vicky López, Rolfö i Geyse. La davantera brasilera va ser una de les notícies agradables del duel. Ja va deixar algunes pinzellades del seu nivell contra el Bayern i ahir va ser la millor de la primera meitat. Velocitat i desbordament per banda, atreviment a l’hora de xutar i olfacte golejador. L’exjugadora del Madrid CFF es va estrenar com a golejadora. Geyse va pressionar la central, li va robar la cartera i va marcar a plaer (39’). Era el gol de l’empat. Nou minuts abans, el PSG s’havia avançat a través de Ngueleu en una acció afortunada després de diversos rebots.

A la segona meitat, el ritme va baixar. El Barça va fregar el gol en una rematada de cap de Mapi León a la sortida d’un córner. La central va acabar expulsada en fer una falta quan la davantera rival encarava Paños. La portera, que havia sortit dubtosa en alguna acció, va evitar el gol francès en el temps afegit amb una bona aturada.

En la tanda de penals, Hansen, Pina, Engen i Rolfö no van fallar. L’error de Karchaoui, que va xutar per sobre el travesser, va ser decisiu i Lucy Bronze, sobrada de veterania, va transformar el llançament definitiu. La lateral anglesa va ser escollida millor jugadora del partit.

Giráldez, satisfet

El tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, va valorar positivament el torneig. “Em quedo amb moltes coses. Jugar contra bons equips et permet veure quines debilitats tens”, va afirmar. La cinquena capitana, Irene Paredes, es va mostrar en la mateixa línia. “És un torneig amistós, però suma. És millor que aquests equips et facin mal ara i puguis corregir les mancances, que no pas que t’agafin més endavant.”

Tercer lloc de l’AMOS Cup, somriures blaugrana i a continuar treballant. Dimarts toca la festa de presentació al Gamper contra el Montpeller i davant un estadi Johan Cruyff amb les entrades esgotades. Tot plegat, amb la confiança d’anar recuperant alguna de les futbolistes lesionades.

EL PRIMER

Geyse Ferreira s’estrena com a golejadora blaugrana i firma un bon partit

DOMINI ESTÈRIL

El Barça va golejar en ocasions, però no les va poder materialitzar

REFORÇ

L’equip va recuperar el somriure després dels penals i ja mira al Gamper
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)