Lideratge i vida

El Barça goleja al Nuevo Mirandilla i se situa líder provisional de primera, en un partit aturat durant gairebé una hora per una aturada cardiorespiratòria que va tenir un espectador del fons sud, darrere la porteria de Ledesma

Cadis 0 BARÇA 4

BARÇA:Ter Stegen, Bellerín, Araujo, Piqué, Balde (Marcos Alonso, 78’), Frenkie De Jong, Busquets, Gavi (Pedri, 57’), Raphinha, Memphis (Lewandowski, 57’), Ferran Torres (Dembélé, 57’). CADIS:Ledesma, Zaldúa, Luis Hernández, Mbaye, Espino, Álex Fernández (Alarcón, 59’), San Emeterio (Rubén Alcaraz, 72’), Alejo (Bongonda, 60’), Sobrino (Negredo, 72’), Ocampo, Lucas Pérez (Mabil, 72’). GOLS:0-1 (55’) De Jong. 0-2 (65’) Lewandowski. 0-3 (86’) Ansu Fati. 0-4 (92’) Dembélé.ÀRBITRE:Del Cerro Grande (col·legi madrileny), amb Iglesias Villanueva al VAR.T.G.:Lucas Pérez, Sergio Busquets i Raphinha.T.V.:cap.

El Barça de Xavi és el nou líder provisional de primera divisió i Robert Lewandowski ja és el pitxitxi en solitari de la lliga (6 gols). Són els dos grans titulars esportius que deixa la visita blaugrana al Nuevo Mirandilla, un estadi on el Barça no hi havia guanyat en les dues últimes visites i on ahir es van viure moments i escenes de moltíssima angoixa i nerviosisme més enllà del futbol. El partit va estar aturat durant gairebé una hora per una aturada cardiovascular que va tenir un espectador a la grada. L’àrbitre madrileny Carlos del Cerro Grande, amb molt bon criteri, va aturar el joc per tal que els serveis mèdics poguessin atendre amb la màxima diligència l’espectador. Van viure’s moments de moltíssima tensió. Veure córrer el porter del Cadis, Conan Ledesma, amb un desfibril·lador a les mans que li van facilitar des de la banqueta del Barça i veure com l’acostava a la grada és sens dubte una de les imatges icòniques del partit i de la temporada. També veure Ronald Araujo resant a la gespa. Els jugadors del Cadis i el Barça van seguir-ho tot amb el cor compungit i els rostres pàl·lids, fins que Del Cerro Grande va decidir enviar els vint-i-dos futbolistes als vestidors. L’espectador va acabar sent traslladat a l’hospital Puerta del Mar. Va marxar de l’estadi amb diagnòstic reservat, però estabilitzat i amb pols en aquell moment, tal com va informar el president del Cadis, Manuel Vizcaíno. El Nuevo Mirandilla és l’estadi de primera divisió amb més sentit de l’humor, però ahir no era tarda de chirigotas i el futbol naturalment va quedar també en segon pla. Tarda emocionalment difícil a Cadis.

El partit es va reprendre en el minut 82 amb 0-2 en el marcador i el Barça va acabar fent dos gols més. Ansu Fati, amb un gol regalat per Lewandowski, i Dembélé, amb una fuetada des de la frontal que Ledesma no va encertar a rebutjar, van tancar la golejada blaugrana. Dos gols sense celebració. Fins i tot Ansu Fati va demanar perdó a l’afició del Cadis després del seu gol.

El pla li va sortir bé, a Xavi. El tècnic va fer rotacions pensant en el partit de dimarts a Munic i el Barça va complir el tràmit contra un Cadis que continua sense ni puntuar ni marcar cap gol en aquesta lliga. El Barça no va jugar bé, però va saber lligar la cinquena victòria seguida, la quarta en la lliga.

Coses de la vida, Frenkie de Jong, que la temporada passada havia estat expulsat en aquest estadi per aquest mateix àrbitre, Del Cerro Grande, va ser l’autor del 0-1 just abans del triple canvi que preparava Xavi a la banda per desencallar el partit [Lewandowski, Dembélé, Pedri]. Raphinha va fer una bona passada per a la incorporació de Gavi, aquest va fer la centrada, Ledesma va tocar la pilota amb la mà i De Jong va acabar marcant a plaer. Lewandowski va fer el segon. El polonès va entra al camp en el minut 57 i va marcar en el 65. Vuit minuts i barraca. Acció entre Bellerín i Raphinha de nou per la dreta de l’atac i gol del polonès, que continua escalfant motors de cara a la visita a Munic. Nou gols de Lewandowski en sis partits entre lliga i Champions. Neuer està avisat. Aquest Barça és un altre.

DECISIÓ VITAL

Carlos del Cerro Grande va encertar de ple amb la decisió d’aturar el partit

DOS DEBUTS

Bellerín, titular, i Marcos Alonso s’estrenen amb la samarreta blaugrana

MINUT A MINUT

9’ Bona pilota recuperada per Gavi, que acaba assistint Raphinha i el xut del brasiler s’estavella a la base del pal.
21’ Xut als núvols de Raphinha.
34’ Córner del Barça servit en curt, Bellerín fa la centrada, Araujo abaixa la pilota amb el cap i Memphis no aconsegueix connectar la rematada entre els tres pals.
38’ Possible penal d’Alejo a Balde que Del Cerro Grande omet i el VAR no hi intervé.
45’ Centrada enverinada de Memphis i bona mà de Ledesma.
47’ Xut amb rosca de Ferran que marxa desviat.
53’ San Emeterio es troba una pilota dins l’àrea després d’una falta llunyana executada pel Cadis i acaba xutant molt alt en la primera i única oportunitat clara del conjunt dirigit per Sergio González en tot el partit.
55’ Gol de Frenkie. Raphinha habilita Gavi i la seva centrada, forta i per baix, la refusa com pot el porter Ledesma, De Jong es troba la pilota a l’àrea petita i marca a pler.
65’ Gol de Lewandowski. Bellerín combina amb Raphinha de nou per la dreta de l’atac, la centrada del brasiler no la pot connectar De Jong, però Lewandowski olora l’acció i envia la pilota a la xarxa.
82’ Partit aturat durant més de trenta minuts per l’aturada cardiorespiratòria d’un espectador a la grada.
86’ Gol d’Ansu Fati. Lewandowski condueix l’acció pel centre de l’atac i acaba regalant el gol al dorsal 10 del Barça, que només ha d’empènyer la pilota.
92’ Gol de Dembélé. Acció individual del francès, que culmina amb un xut duríssim des de la frontal de l’àrea que el porter Ledesma no pot refusar.