El millor inici en defensa des de fa vuit anys

La fortalesa defensiva del Barça actual s’enyorava. I és que feia vuit anys que l’equip blaugrana no començava el curs d’una manera tan sòlida. Ens hem de remuntar a la temporada 2014/15, la primera de Luis Enrique, que acabaria amb un triplet. Llavors, el Barça no va encaixar ni un sol gol en la lliga fins a la jornada 9. El porter titular en la competició regular era Claudio Bravo, mentre que Ter Stegen era l’escollit per a la Champions. Ni l’Elx, ni el Vila-real, ni l’Athletic Club, ni el Llevant, ni el Màlaga ni el Granada van ser capaços de perforar la porteria del xilè. Tampoc ho van fer el Rayo ni l’Eibar. No va ser fins a la derrota per 3-1 al Bernabéu que Bravo va haver de recollir la pilota de la seva porteria. En els dos cursos següents amb Luis Enrique, el Barça va encaixar set i sis gols, respectivament, en les primeres sis jornades. L’altra bona dada la trobem amb l’arribada d’Ernesto Valverde, que en el seu primer any només va rebre dues dianes en els sis primers partits de lliga. Una fiabilitat que s’havia perdut en els anys posteriors, amb set, deu, sis i cinc gols encaixats.

Un cicló ofensiu

Feia quatre anys que el Barça no encetava el curs amb tanta punteria. Els divuit gols d’enguany només són superats pels vint del curs 2017/18. Un any abans, el darrer del trident, van ser dinou dianes en les primeres sis jornades. En la darrera dècada, el rècord està fixat en el curs 2013/14, amb Tata. Aquell any, el Barça va marcar fins a 22 gols en els sis primers duels. Els dos darrers cursos, el 2020/21 i el 2021/22, els blaugrana van firmar les pitjors xifres de la dècada, amb només deu i onze gols a favor respectivament.