Barça

Divuit blaugrana repartits per Europa

Èxode. Arriba la primera aturada de seleccions del curs, la darrera abans del mundial de Qatar, amb una gran representació de jugadors del Barça

El Barça ha marxat a l’aturada de seleccions amb els deures fets, sobretot en la lliga. L’equip de Xavi Hernández tanca aquesta primera fase del curs en segona posició i sense conèixer la derrota. En la Champions, una de freda i una de calenta per als blaugrana, que van derrotar el Viktoria Pilsen en l’estrena, però van caure a Munic ara fa una setmana. Tot i això, les sensacions són bones i el mateix Xavi va qualificar aquest inici de temporada de “notable”.

Ara l’equip frena dues setmanes abans d’afrontar un mes i mig frenètic fins que arrenqui el mundial de Qatar, amb partit cada tres dies. Arriba la primera aturada de seleccions del curs 2022/23 i gairebé tota la plantilla de Xavi ha marxat amb els seus respectius països. Fins a divuit jugadors del Barça han estat citats per aquests compromisos internacionals, un registre que feia temps que no es veia. Al bon rendiment dels futbolistes que ja formaven part de la plantilla i que ja eren fixos amb les seves seleccions, cal afegir-hi cinc fitxatges, que també són internacionals: Kounde (França), Christensen (Dinamarca), Kessie (Costa d’Ivori), Lewandowski (Polònia) i Raphinha (Brasil). Ells completen una llista de la qual formen part Jordi Alba, Eric Garcia, Busquets, Pedri, Gavi i Ferran Torres (Espanya), Arnau Tenas i Balde (Espanya sub-21), Ter Stegen (Alemanya), Araujo (Uruguai), Memphis i De Jong (Països Baixos) i Dembélé (França). Aquest últim torna a la llista francesa més d’un any després. També ho fa Ter Stegen amb el combinat alemany després de descansar durant l’aturada dels mesos de maig i juny. Destaca també la presència de Jordi Alba –pràcticament inèdit– i Ferran Torres –amb pocs minuts– en la llista de Luis Enrique, de la qual aquest cop va caure Ansu Fati, amb poc ritme. A més, Alejandro Balde debutarà amb la sub-21 després d’haver passat per les altres categories inferiors de la selecció espanyola.

Nations League i amistosos

Les seleccions europees disputaran partits de la lliga de les nacions, corresponents a les jornades 5 i 6, i els primers a entrar en escena són Kounde, Dembélé, Christensen i Lewandowski, que debuten dijous. Hi destaca un doble enfrontament entre blaugrana: dijous 22, Polònia (Lewandowski) i els Països Baixos (Memphis i De Jong) s’enfrontaran amb Varsòvia, mentre que Christensen (Dinamarca) es veurà les cares amb Kounde i Dembélé (França) diumenge 25 a Copenhaguen. La resta de seleccions jugaran amistosos de preparació per al mundial, com és el cas de l’Uruguai (Araujo), el Brasil (Raphinha) i la Costa d’Ivori (Kessie). De fet, els tres combinats disputaran aquests duels a Europa i estalviaran quilòmetres als jugadors del Barça. El Brasil i la Costa d’Ivori ho faran a França, mentre que l’Uruguai jugarà un partit a Àustria i un altre a Eslovàquia.

Xavi es queda amb sis futbolistes

Iñaki Peña, Gerard Piqué, Héctor Bellerín, Marcos Alonso, Sergi Roberto –lesionat– i Ansu Fati són els jugadors de la primera plantilla del Barça que es quedaran a Barcelona per entrenar-se a les ordres de Xavi Hernández. Entrenaments sota mínims que completaran futbolistes del filial o del juvenil blaugrana. El proper partit del Barça serà el dissabte 1 d’octubre. L’equip de Xavi visitarà el Mallorca en la jornada 7 de lliga (21 h, Movistar LaLiga) i serà el primer duel dels dotze que disputaran els blaugrana abans de l’aturada de la competició pel mundial de Qatar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)