Barça

Un virus sense pietat

Kounde, Araujo, De Jong, Dembélé i Depay es lesionen durant els diferents compromisos de seleccions

Xavi haurà de donar entrada a jugadors suplents en dates clau, com els partits de Champions contra l’Inter

No hi ha vacuna que pugui erradicar l’organisme més infecciós del món del futbol. Les dates FIFA sempre han sigut un malson per als clubs per l’alt risc de lesió que comporten i en aquesta darrers aturada de seleccions abans del mundial de Qatar els jugadors estan caient un darrere l’altre. El virus FIFA s’ha encruelit principalment amb el Barça atacant a tort i dret defenses, migcampistes i davanters i s’ha convertit en una pandèmia escampada per mig Europa.

Els primers partits que es van disputar dijous al vespre corresponents a la cinquena jornada de la fase de grups de la Nations League només van deixar males notícies a can Barça. I és que en dos dels tres enfrontaments en què hi havia un futbolista blaugrana hi va haver una molèstia o, pitjor encara, una lesió.

A l’estadi Saint-Denis de París es va jugar el duel entre les seleccions de França i Àustria (2-0), un enfrontament clau per als de Didier Deschamps, perquè està en joc la permanència en la lliga A. Per aquest motiu, el seleccionador francès va apostar per posar Koundé de titular en una línia de tres, però en el minut 23 el defensa va haver de retirar-se a causa d’unes molèsties musculars.

Les proves mèdiques realitzades a l’hospital Américan de Neuilly Sur Seine van diagnosticar una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra i es calcula que podria estar fins a quatre setmanes de baixa. El jugador va arribar ahir a la tarda a Barcelona per sotmetre’s a més exàmens i, si es confirma el període estimat, Koundé es perdria segur el doble partit contra l’Inter de Milà a la Champions i també el clàssic al Bernabéu. És la pitjor notícia per a Xavi, que l’ha fet titular indiscutible en el seu onze de gala.

L’altre culer francès, Ousmane Dembélé, va entrar en el minut 79 fent el relleu a Antoine Griezmann i en acabar el partit va sentir unes molèsties als bessons. L’extrem no patia amb la seva musculatura des de finals de 2021, un rècord tenint en compte el seu historial. La celebració de la tornada a una convocatòria dels bleus gairebé es converteix en un regal enverinat.

Al Polònia-Països Baixos (0-2), que es va jugar a l’estadi nacional de Varsòvia, el guió va ser, malauradament, molt semblant. Memphis Depay es va quedar assegut sobre la gespa al minut 50 mentre es posava la mà al darrere de la cuixa esquerre. En té per un mes fora dels terrenys de joc, justament quan la setmana passada va marcar el seu primer gol de la temporada, davant l’Elx.

El seu compatriota Frenkie de Jong, en canvi, ja es va quedar als vestidors després del descans. Louis Van Gaal va explicar que va canviar el jugador perquè “es va notar els músculs tensos” i ,tot i que encara no hi ha diagnòstic per al migcampista, De Jong ha abandonat la concentració oranje i l’esperen durant el dia d’avui a Barcelona, juntament amb Depay. El punt positiu de l’enfrontament és que Lewandowski va sortir-ne il·lès.

Araujo també cau

L’infortuni culer no es va acabar aquí, ja que el virus va anar a fer un tomb per Àustria ahir, divendres, on l’Uruguai i l’Iran jugaven un amistós. Quan només havien passat 20 segons del xiulet inicial, Ronald Araujo va notar dolor a la part superior dels abductors i va abandonar l’enfrontament coixejant. Caldrà veure l’abast exacte de la lesió, però Xavi Hernández corre el risc de perdre els dos centrals preferents del seu esquema.

Altres cinc internacionals també van jugar: Christensen, Ter Stegen, Raphinha, Balde i Arnau Tenas, que van acabar intactes els seus compromisos. El Barça, igualment, no pot cantar victòria perquè encara queda la sisena i darrera jornada de la lligueta de la Nations League, que es jugarà la setmana vinent, així com un altre amistós per a les seleccions llatinoamericanes. A més, aquest vespre juga la selecció espanyola, que té a les seves files fins a sis jugadors blaugrana.

ELS MÉS GREUS

Kounde i Depay estaran quatre setmanes de baixa, segons les primeres proves

PENDENTS

Araujo, De Jong i Dembélé han de passar exàmens mèdics per conèixer-ne l’abast

Sis blaugrana a l’Espanya- Suïssa

P.M.

No serà, doncs, avui, Ansu Fati en el compromís que el combinat estatal té aquesta nit (20.45 h) amb Suïssa, corresponent a la cinquena jornada de la fase de grups de la UEFA Nations League. Hi haurà, no obstant això, una nodrida representació blaugrana en el partit, amb Sergio Busquets, Jordi Alba, Eric García, Gavi, Pedri i Ferran Torres. En el matx, que es disputarà a la Romareda, la Roja, líder del grup (8 punts) podria lligar la seva classificació per a la final four de la UEFA Nations League si s’imposa als suïssos i en l’altre partit del grup Portugal (7 punts) perd al feu de la República Txeca. Si no es produeix aquest escenari, Espanya i Portugal es jugaran aquesta plaça dimarts vinent en territori lusità. Avui també juga Franck Kessié, que amb la Costa d’Ivori s’enfrontarà a Togo (18 h) a França.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)