Un golàs de Mapi León marca el camí de la victòria (1-4)

Aquesta tarda, el Barça s’ha imposat al Vila-real a domicili gràcies als gols de Mapi León, Oshoala, Claudia Pina i un gol en pròpia porta de Lara Mata. El gol decisiu, però, ha estat el primer, i és que ha significat un abans i un després en el matx. En els primers vint minuts, a les blaugranes els hi ha costat arrencar, però a partir d’aquesta diana ha arribat la seva millor versió per sumar el segon triomf consecutiu d’aquesta temporada.

Els primers instants del partit han estat de tempteig, sense un domini clar de cap dels dos equips. Tot i això, ràpidament les blaugranes s’han fet amb la possessió de la pilota, però s’han trobat amb una pressió alta de les locals i els hi ha costat sortir amb l’esfèrica controlada des del seu camp. La primera arribada amb perill no ha arribat fins al minut 13, amb una centrada xut de Graham Hansen que ha estat a punt de sorprendre a la portera De Toro. L’equip groguet, atrevit en atac, ha respost amb una centrada de Belén des de la banda dreta que ha atrapat amb seguretat Sandra Paños. L’avís més clar ha arribat en el minut 23, quan les locals han marcat, però l’àrbitre no ha dubtat ni un segon en anul·lar el gol per fora de joc. Del possible 1 a 0, s’ha passat al 0 a 1, i és que en la jugada següent ha arribat el gol de les blaugranes amb un xut potentíssim i molt ben col·locat de falta directa de Mapi León. Aquest gol ha donat ales a les visitants i han començat a trobar amb més facilitat espais per atacar. En el 28’ la portera De Toro ha estat providencial en dues accions per evitar la segona diana amb les rematades de Geyse i Patri. Poc després, a Rolfö li han anul·lat un gol amb una rematada de cap, altre cop, per fora de joc. A partir d’aquí, ja no han arribat més ocasions clares i s’ha arribat al descans amb aquest avantatge mínim en el marcador.

La segona part ha començat molt bé pel Barça. Oshoala ha aprofitat una gran passada de Mariona per fer el segon amb un altre autèntic golàs de vaselina des de fora de l’àrea. Marta Torrejón ha tingut el tercer en el 51’, però Lara Mata ha posat un peu salvador quan la pilota ja entrava dins la porteria. Quan el conjunt de Jonatan Giráldez estava mostrant-se molt superior, ha arribat el gol de l’equip groguet. Patri Guijarro ha perdut la pilota en zona perillosa i Rocío no ha perdonat. Amb aquest gol, les blaugranes encara s’han bolcat més a l’atac i han generat moltíssimes ocasions de molt perill. En el 75’ ha arribat el gol de la tranquil·litat. Claudia Pina, que ha debutat en lliga aquesta temporada, ha fet el tercer amb una rematada des de dins l’àrea. El gol de la sentència ha arribat en el 85’ a la sortida d’un córner. Lara Mata ha marcat en pròpia porta en l’intent de refusar la centrada de Mapi León.