Jordi Alba, reactivat amb Luis Enrique

Alba surt enfortit del partit contra Suïssa i el seu gol és una injecció d’autoestima per afrontar millor la seva difícil situació al Barça

No tenia minuts des del 7 de setembre contra el Viktoria Pilsen

A Jordi Alba sempre li ha agradat nedar contra corrent. Quan el riu baixa, ell puja. Esperit de salmó, ànima de peix koi. Tenacitat, fortalesa i alta autoestima, i sempre en dissonància amb la premsa, l’estament arbitral i fins i tot la mateixa afició. O se l’adora, o se l’odia. Capaç de mirar als ulls el temut virus FIFA i reptar-lo. En una setmana negra en clau blaugrana, amb les lesions de Kounde, Araujo, Memphis i De Jong, ell ha trobat precisament en l’aturada per seleccions la via propícia per reivindicar-se. Fins i tot en això és diferent.

La relació Alba-Luis Enrique és absolutament paradigmàtica. Al seu dia l’asturià va decidir prescindir dels seus serveis quan Jordi Alba millor rendiment oferia al Barça, amb una letal connexió amb Leo Messi. Tots dos havien perdut feeling i alguna cosa més. Però justament ara que Luis Enrique tindria un argument sòlid de veritat per no comptar amb Alba i deixar-lo fora del mundial de Qatar perquè no té minuts al Barça, no ha dubtat a tornar a allargar-li la mà i Alba hi ha respost amb rendiment. Seu va ser l’únic gol d’Espanya en la derrota contra Suïssa (1-2). Marco Asensio, també defenestrat per Ancelotti al Real Madrid, va generar l’acció d’atac i Alba la va culminar amb una excel·lent rematada que Sommer no va poder aturar. Alba plora amb Xavi i somriu amb Luis Enrique. Els camins del Senyor són inescrutables.

Contra Suïssa, Jordi Alba va disputar els 90 minuts. Aquesta circumstància no es produeix amb el Barça des del dia 7 de setembre, contra el Viktoria Pilsen. Aquell dia Xavi li va donar la titularitat i va completar el partit, però des d’aleshores ha desaparegut de les alineacions. Alba no ha jugat ni un sol minut en els últims tres partits oficials amb el Barça. Inèdit contra l’Elx i el Cadis en la lliga i suplent també en la visita a l’Allianz contra el Bayern en el partit més important de la temporada fins ara. Balde va ser l’escollit el dia de l’Elx i Marcos Alonso ho va ser el dia del partit a Munic. Contra el Cadis, Balde va sortir des de l’inici i Marcos Alonso va entrar en la segona meitat. Alba encadena tres partits a la banqueta. No ha jugat des del seu estirabot en un acte publicitari d’Adidas a principis de mes. Les declaracions en què mostrava descontentament amb el club i amb el seu nou rol dins l’equip li han passat factura. En la prèvia del Cadis-Barça, a Xavi se li va preguntar per la situació d’Alba i per les seves polèmiques paraules i el tècnic va treure importància a la situació. “Intento ser molt clar amb els jugadors i amb ell encara més, per la relació que ens uneix. Intento anar sempre de cara i hem parlat moltes vegades. Sap que hi haurà competència. No descobreixo res, és el món del futbol, jugarà qui estigui millor, és una obvietat molt gran.” “Jo he estat molt clar amb Alba. No busqueu polèmica”, va explicar Xavi. Però el cas és que des de llavors Jordi Alba no ha tornat a jugar ni un minut amb la samarreta del Barça.

Alba va tornar a parlar dissabte després del partit de la lliga de les nacions i en aquest cas el destinatari de les seves paraules va ser el seleccionador espanyol: “Agraeixo la confiança a Luis Enrique. Agraeixo que continuï confiant en mi. Jo el que he de fer és correspondre a aquesta confiança amb bon rendiment al camp. Ara volem guanyar contra Portugal i ser en la final four.”

Jordi Alba té els cinc sentits posats en la selecció espanyola i en el crucial partit de demà dimarts a Braga (20.45 h), però durant el mes d’octubre al Barça l’esperen partits importantíssims de la transcendència de l’Inter i el clàssic. Balde, Marcos Alonso i Alba. Xavi té la paraula.

OCTUBRE DELICAT

Una suplència contra l’Inter i en el clàssic podria agreujar el divorci Alba-Xavi
Balde
386 minuts en la lliga i 5 titularitats. 0 minuts a Europa.
Jordi Alba
127 minuts en la lliga i 1 titularitat (contra el Rayo). 90 minuts a Europa (Pilsen).
Marcos Alonso
12 minuts en la lliga (disponible des del dia del Cadis). 90 minuts a Europa (Bayern).