Barça

Ansu, límit 48 dies

Mundial. L’atacant, que només ha jugat un partit de titular amb el Barça, té fins al 14 de novembre, dia en què la FIFA ha de tenir totes les convocatòries oficials de les seleccions que disputaran la copa del món, per convèncer Luis Enrique

No s’esperava, Ansu Fati, passar aquestes setmanes entrenant-se a la ciutat esportiva Joan Gamper amb la resta de futbolistes del Barça que no estan amb la seva respectiva selecció. Uns dies descafeïnats per a l’atacant de 19 anys, que s’albirava en aquesta aturada internacional a Las Rozas, la ciutat esportiva de la selecció espanyola, preparant-se amb el combinat estatal a les portes del mundial de Qatar. Però Luis Enrique no el veu bé encara i no l’ha tingut en compte en una llista tan important, l’última abans de la definitiva per a una copa del món que comença el 20 de novembre. “Amb el seu club aquesta temporada, de partits oficials només n’ha jugat un de titular. Això a mi em diu alguna cosa”, va justificar Luis Enrique sobre l’absència del blaugrana. “Continua sent un jugador amb una relació amb el gol meravellosa, tant de bo recuperi el seu nivell, tant de bo tornem a veure el millor Ansu, però jo avui no el veig per a la llista. Crec que ara no està al seu nivell i per això no l’he portat”, va indicar l’entrenador asturià.

La realitat és que al 10 culer li està costant agafar la velocitat de creuer després del calvari que ha passat amb el genoll de la cama esquerra i les posteriors lesions musculars al bíceps femoral de la mateixa cama. Després de la seva última lesió, en el seu retorn en el tram final de la campanya passada, ja no va disputar cap partit de titular dels cinc en què va estar disponible i, en aquest, Xavi només l’ha posat d’inici en un, de vuit en què ha participat. “És per precaució i cautela”, va manifestar recentment Xavi, explicant el perquè de les pràcticament inexistents titularitats d’Ansu, que suma dos gols en 226 minuts de joc. “No és un tema mental, ni tampoc físic. És un tema nostre, en què hem fet un pla específic per a ell i ja anirà entrant”, hi va afegir el tècnic del Barça. “Anirà entrant perquè marca diferències, perquè és un jugador espectacular, a mi m’encanta, m’agrada i em motiva que estigui a l’onze inicial, però hi ha altres jugadors. Hi ha competència i al final decidim per intensitat i per ritme el que estigui millor. Però Ansu està bé, entrenant-se bé i ens ajudarà segur”, va indicar el de Terrassa.

Ansu, doncs, s’ha d’apropar a la millor versió per convèncer Xavi i, després, a Luis Enrique, que, malgrat tot, el té en molt bona consideració. De fet, el preparador asturià va ser qui el va fer internacional absolut, quan pràcticament no havia sortit de l’ou, i aquest estiu el va citar a la concentració, quan a final de temporada es van disputar quatre partits de la Nations League.

El davanter nascut a Bissau no en va disputar cap, però la intenció del tècnic era que Ansu veiés la dinàmica d’entrenaments i competició existent en l’equip que orienta. “Està en el procés d’agafar confiança, de millora, després d’estar molt de temps sense jugar. És un futbolista molt jove. Seguim tenint moltes expectatives amb ell i tant de bo aconsegueixi estar llest per entrar a la convocatòria”, va declarar Luis Enrique amb fe.

La llista

Són, des d’avui, 51 dies els que té el futbolista per tornar a una convocatòria amb la selecció espanyola, amb la qual no juga des de fa gairebé dos anys, des del 13 de juny del 2020, i assegurar-se així el bitllet per a la copa del món. Luis Enrique ha d’entregar a la FIFA la llista definitiva de 26 jugadors el 14 de novembre, encara que abans, el 21 d’octubre, n’haurà ofert una altra, una prellista de 35. Aquesta prellista, però, és possible que no sigui pública, com ja va passar amb la de l’Eurocopa de l’any passat, en què en la convocatòria final tampoc va ocupar les 26 places que tenia disponibles i va ser de 24 jugadors. Són 12 partits amb el Barça els que té al davant fins a la data de la llista definitiva, ja que a la prellista d’aquí a un mes se li preveu una presència garantida. Ansu té límit per ser al mundial, 48 dies.

LA DADA

12
partits
li queden, al Barça, fins al mundial, que comença el 20 de novembre.

LES REACCIONS

Tant de bo tornem a veure el millor Ansu, però jo ara no el veig per a la llista
Luis Enrique
ENTRENADOR DE LA S. ESPANYOLA

EL MOMENT

No és un tema mental ni físic. Hem fet un pla específic i ja anirà entrant
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA
A Ansu li està costant agafar la velocitat de creuer, però porta dos gols en 226 minuts

Espanya se la juga contra Portugal; Ter Stegen, 90 minuts

Partit a cara o creu el que juguen aquesta nit (20.45 h / La 1) Espanya i Portugal a Braga. I és que el combinat dirigit per Luis Enrique, amb els blaugrana Sergio Busquets, Jordi Alba, Eric García, Gavi, Pedri i Ferran Torres, ha de guanyar per classificar-se per a la final four de la Nations League. És l’últim partit de la fase de grups i Portugal en faria prou amb un empat per segellar la plaça. Pel que fa als altres culers repartits pel món, Franck Kessié juga també avui (20 h) contra Guinea un amistós a França. D’altra banda, Ter Stegen va ser titular en l’Anglaterra-Alemanya (3-3) d’ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)