Barça

Umtiti i Suárez, esclaus d’una decisió

Casos recents. Umtiti, al seu dia, va sacrificar una carrera a canvi d’un mundial i Suárez va renunciar a una final de copa per jugar la copa Amèrica

L’infortuni ha posat Ronald Araujo davant el mirall: Barça o Uruguai? Una carrera de llarg recorregut o el somni immediat de Qatar 2022? El central ha decidit operar-se. Als seus 23 anys, i amb tota una vida professional encara al davant, sembla la decisió encertada, encara que això pugui suposar dir adeu al mundial. Eleccions com aquestes mai són senzilles i recentment hem tingut l’exemple d’Ansu Fati, que va apostar per no tornar-se a operar i el seu impacte en l’equip no està acabant de ser l’esperat. Li està costant més del previst tornar a la seva millor versió.

El cas d’Araujo recorda també situacions no tan llunyanes com les de Samuel Umtiti i Luis Suárez. El central francès, ara al Lecce, va descartar operar-se del genoll el 2018 per poder jugar el mundial amb França. Acabaria aixecant la copa del món a Lujnikí el 15 de juliol del 2018, però des d’aleshores ha estat esclau d’aquella decisió. Després del mundial va apostar de nou per un tractament conservador, a Doha, a la clínica Aspetar, aconsellat pels metges de la selecció bleu, però no va ser una solució i els seus eterns problemes al cartílag l’han apartat de l’elit. Umtiti va complir el somni de ser campió del món però aquella aposta va esmicolar una carrera futbolística.

Luis Suárez és un cas diferent perquè ell sí que va escollir operar-se, però igual que Umtiti va prioritzar la selecció per damunt del Barça. En el seu cas va ser sotmès a una artroscòpia al genoll dret per part del doctor Cugat per resoldre per la via ràpida els problemes al menisc intern, amb la voluntat de poder jugar amb plenitud de condicions la copa Amèrica amb l’Uruguai. Ho va acabar fent, però es va esborrar de la final de copa del 2019 contra el València. Suárez feia mesos que arrossegava molèsties al menisc, i fins i tot es va sotmetre a un tractament amb cèl·lules mare durant la temporada, fins que va decidir operar-se després de la calamitosa desfeta a Anfield contra el Liverpool en les semifinals de la Champions. Renunciar a aquella final de copa a Sevilla que el Barça també acabaria perdent va obrir una ferida entre Suárez i el barcelonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)