Barça

Araujo mira més enllà

El central, lesionat a la cuixa dreta divendres amb l’Uruguai, passarà per la sala d’operacions, decisió que pràcticament l’obliga a acomiadar-se del mundial

L’uruguaià, que es perdrà el proper tram de curs amb el Barça, període que s’entreveu vital, prioritza així recuperar-se bé i fer net

Han estat dies complicats per a Ronald Araujo. Des de divendres, quan es va lesionar amb l’Uruguai, el central no ha parat de donar-hi voltes: operar-se o no operar-se. No era una decisió senzilla, tenint en compte totes les variables que hi havia sobre la taula, però la va prendre finalment ahir: passarà per la sala d’operacions. Després de parlar amb els serveis mèdics de la selecció uruguaiana, amb els del Barça, amb diversos especialistes, amb la gent del seu entorn i, sobretot, amb ell mateix, s’operarà. Ho farà demà a Turku (Finlàndia) en una intervenció per resoldre l’avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta, a càrrec del doctor Lasse Lempainen i sota la supervisió dels serveis mèdics del club blaugrana. Lempainen ja havia operat darrerament Ousmane Dembélé i Sergi Roberto, amb importants lesions musculars com la d’Araujo.

El futbolista, doncs, ha pres la difícil decisió de dir pràcticament adeu al mundial, que comença el 20 de novembre. Una copa del món que, als seus 23 anys, seria la primera de la seva carrera i en una edició en què l’Uruguai, enquadrada amb Portugal, Ghana i Corea del Sud en el grup, té dipositades moltes esperances. El poble charrúa, amb una selecció amb aires renovats –amb Diego Alonso a la banqueta i figures de rellevància mundial com Federico Valverde (Real Madrid), Darwin Núñez (Liverpool) i el mateix Araujo, que es combinen amb l’experiència d’altres com Luis Suárez (Nacional) i Edinson Cavani (València)–, s’ha il·lusionat amb la cita de Qatar i, òbviament, el blaugrana no se la volia perdre. Si seguint un tractament conservador, que requeria menys temps de rehabilitació, tampoc s’assegurava ser en un torneig en què els celeste debuten el 24 de novembre, amb l’operació, per terminis, encara ho té més difícil. Malgrat tot, no està descartat –a l’Uruguai l’esperaran fins al final–, però la magnitud de la intervenció, que vol uns tres mesos de recuperació quan per al mundial en falten dos, convida a pensar que no hi arribarà.

El defensa, doncs, ha mirat més enllà de la copa del món. Passant per la sala d’operacions, ha prioritzat el futur, fer net i recuperar-se perfectament d’una lesió delicada, per sobre d’aplicar un tractament conservador, més arriscat a la llarga. El que és segur és que el Barça el perd ja fins al 2023, perquè en l’últim dels dotze partits que es disputaran fins a l’aturada per la copa del món no hi podrà ser de cap manera.

La FIFA pagarà

D’aquesta manera, el conjunt orientat per Xavi Hernández haurà de jugar el clàssic contra el Real Madrid, que s’entreveu transcendental tenint en compte el desenvolupament de la lliga, així com la classificació per als vuitens de final de la Champions League, sense el seu millor defensa. Tot i no ser un consol, la FIFA pagarà al club blaugrana 20.548 euros per cada dia que Araujo estigui de baixa. Així ho té estipulat l’ens presidit per Gianni Infantino quan un futbolista es lesiona amb la seva selecció i aquesta lesió li suposa haver d’estar més de 28 dies de baixa: la FIFA paga al club afectat aquesta quantitat diària fins que es recupera. Hi ha una quantitat màxima, però que pagaria la màxima organització del futbol, 7,5 milions d’euros, xifra a la qual arribaria un jugador que estigués 365 dies de baixa.

EL DOCTOR

L’operació serà demà, a càrrec de Lasse Lempainen, que ja ha operat Roberto i Dembélé

De Jong i Memphis, també lesionats

L’aturada internacional està resultant nefasta per al Barça. A les lesions ja confirmades de Ronald Araujo i Jules Kounde, ahir se n’hi van afegir dues més, les dels neerlandesos Frenkie de Jong i Memphis Depay. Tots dos es van lesionar en el primer partit que van jugar els Països Baixos, dijous contra Polònia. Frenkie de Jong, que va ser substituït en el descans amb molèsties, té una elongació al semitendinós de la cuixa esquerra i ho té difícil per jugar aquest cap de setmana contra el Mallorca. Caldrà veure si pot reaparèixer dimarts vinent al feu de l’Inter. No hi haurà segur Memphis en cap d’aquests dos duels i, de fet, se’n perdrà algun més, ja que, amb la lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra que té, s’entreveu que podria estar un mes de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)