Minuts, lesions i protagonisme

Internacionals. Gairebé tots els jugadors convocats han disputat els dos partits de l’aturada

Divuit futbolistes del Barça van ser cridats amb les seves respectives seleccions per a la primera aturada de la temporada. Jugadors que han acumulat més minuts a les cames. Els compromisos internacionals han deixat bones i males notícies. Les més pèssimes, evidentment, les lesions. Araujo, que no va durar ni cinc minuts contra l’Iran, estarà entre dos i tres mesos de baixa. Kounde, fora de combat durant un mes i mig, va resistir 23 minuts amb França en el duel contra Àustria. Dembélé només va disputar 78 minuts i va descansar en el segon partit per unes molèsties que no li impediran ser demà a Mallorca. Finalment, De Jong i Memphis van jugar 45 i 52 minuts, respectivament, en el Polònia-Països Baixos, i també seran baixa per als pròxims partits.

Però aquesta primera finestra FIFA ha servit per veure que hi ha jugadors que estan en forma. Qui més ha brillat ha estat Raphinha. El brasiler va ser protagonista en els dos partits amb la seva selecció. Contra Ghana va fer una assistència; contra Tunísia va firmar dos grans gols i en va repartir un altre. També va veure porteria Kessie, que va marcar en el Costa d’Ivori-Togo (2-1). Lewandowski va jugar tots els minuts amb Polònia, com també ho va fer Christensen amb Dinamarca i Ter Stegen, que tornava després d’un descans, amb Alemanya. Pel que fa als espanyols, Jordi Alba –autor d’un gol– i Eric Garcia només van jugar contra Suïssa. Busquets, Gavi, Pedri i Ferran també van fer-ho contra Portugal. Finalment, Balde i Tenas van disputar 90 minuts amb la sub 21.