Barça

Cinc anys del partit de la vergonya al Camp Nou

L’esport català es va aturar per l’1-O, però el Barça va decidir jugar contra el Las Palmas, amb les graderies buides

La commemoració de l’1-O, el dia de la victòria de la voluntat del poble català de votar per decidir el seu futur i de la brutal violència de l’Estat espanyol per impedir-ho, és també el record d’un fet lamentable al Camp Nou. Fa cinc anys, l’esport català es va aturar per defensar les urnes i els col·legis electorals, però hi va haver un contrapunt. Al Camp Nou, s’hi va jugar un Barça-Las Palmas, el partit de la vergonya.

En unes hores prèvies amb moltes pressions, la directiva presidida per Josep Maria Bartomeu va decidir inicialment que se suspengués un partit que no tenia cap sentit disputar tal com estaven Barcelona i el país. Finalment, però, entre la negativa i amenaça de LaLiga –l’amenaça era perdre no només els tres punts sinó tres més de sanció– i sobretot després de baixar al vestidor i parlar amb els jugadors, el Barça va mantenir el partit. A porta tancada, amb les graderies buides, el Barça va guanyar amb un gol de Busquets i dos de Messi (3-0).

La decisió de jugar el partit va derivar en dues dimissions a la directiva del Barça, del vicepresident Carles Vilarrubí i el directiu Jordi Monés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)