Barça

ABDÓN PRATS

JUGADOR DEL MALLORCA

“Aposto per un empat o una victòria del Mallorca”

“Hem d’estar tàcticament i tècnicament al 200% per no cometre cap error perquè si no ho pagarem car”

“Es notaran perquè l’equip perd en velocitat i contundència”

És un partit en què nosaltres tenim molt a guanyar i poc a perdre. Esperem donar una alegria a la nostra afició

Nascut a la població d’Artà, Abdón Prats respira mallorquinisme des de ben petit. El davanter viu els partits com un aficionat més i, si cal, patint des de la banqueta. La temporada passada va ser l’artífex del gol que va assegurar la permanència dels vermellons a primera divisió en la penúltima jornada de lliga.

Després de la parada de seleccions, torna el futbol a Son Moix. Es fan llargues les setmanes sense lliga?
Necessitem descansar, desconnectar i gaudir de la família, però la competició és fonamental per als futbolistes. Les setmanes es fan llargues quan no hi ha lliga.
La previsió és que contra el Barça l’estadi s’ompli per primera vegada després de la pandèmia.
L’afició sempre ha estat al nostre costat, fidel a nosaltres, donant-nos suport en moments molt importants per a nosaltres. Ens agradarà veure l’estadi ple, i més amb l’al·licient de rebre el Barça. Volem que gaudeixin, però també que ens ajudin a treure el cap en els moments que estiguem patint.
En quins punts s’ha basat la preparació d’aquest partit?
És un matx en què tens molt a guanyar i poc a perdre. El Barça és un rival amb molta qualitat, velocitat i amb jugadors molt importants; per tant, serà un partit complicat per a nosaltres. Esperem donar una alegria a la nostra afició i a nosaltres mateixos fent el nostre paper i seguint el guió que hem treballat. Sempre hem pogut rascar alguna cosa quan hem jugat contra els grans i estic convençut que si fem les coses bé ho aconseguirem.
En lliga el Barça ha guanyat en 12 de les últimes 13 visites a Mallorca, quin és el botó que cal prémer per revertir aquesta sèrie històrica?
Els números indiquen com n’és, de difícil, enfrontar-se a un equip d’aquestes dimensions. Penso que hem d’estar tàcticament i tècnicament al 200%, concentrats al màxim, no cometre ni un mínim error i estar ben col·locats per no deixar cap espai perquè si no t’ho fan pagar car. Pot aparèixer el nivell individual de cadascú, però al final som 11 contra 11 i esperem poder aconseguir alguna cosa positiva.
El Barça arriba amb baixes importants, principalment a la línia defensiva. Serà més fàcil fer-li mal?
La plantilla és àmplia i tenen bons jugadors. És clar que Kounde, Araujo i Bellerín van fer una temporada molt bona i aquest any han començat amb molt bon nivell; per tant, són baixes que es notaran perquè l’equip perd velocitat i contundència, però qui jugui també ho farà a un gran nivell.
S’hi veu com a titular en l’enfrontament?
Em veig de titular totes les jornades, però és el mister qui decideix l’onze. De vegades se segueix un cert guió en què els jugadors revulsius apareixen més cap a la segona part. Si em toca jugar, ho donaré tot. Dels suplents, se’n parla poc, però també som molt importants per assolir els objectius de l’equip.
En les sis primeres jornades heu acumulat dues victòries, dos empats i dues derrotes, justament contra el Madrid i el Betis, que són el primer i el tercer classificat. El Barça va segon, cap a on es decantarà la balança?
Tenim uns números bons, mostrem que som un equip regular i que fem bona feina independentment del rival que tinguem al davant. La balança la poso al costat positiu cap al Mallorca, sigui amb un empat o una victòria. Som capaços d’aconseguir-ho veient com treballem i com competim i ens mereixem una alegria d’aquestes.
Estan en un lloc còmode de la lliga, en desena posició. Quin és el principal objectiu que els demana complir Aguirre?
El mister ens ha inculcat i ens recalca dia rere dia que cal competir. Hem d’intentar aprofitar les ocasions i obtenir el màxim de punts possible per aconseguir l’objectiu final, que és la permanència.
Aquesta és la seva novena temporada al primer equip, què li demanes des del punt de vista personal a aquest curs?
M’agradaria poder superar els registres de l’any passat. A tothom li agrada participar, ser important per al conjunt de l’equip, i aquest any vull tenir regularitat i poder marcar tants gols com pugui. Soc feliç competint. Aquesta temporada he jugat tots els partits encara que sigui de suplent, però espero que d’aquí a final de curs pugui jugar més i fer-ho de titular.
Forma part del planter del Mallorca i just ara ha estat escollit com un dels quatre capitans. Què significa per a vostè dur aquest braçalet?
És un honor ser capità del club de casa i em moriré d’orgull quan em toqui portar el braçalet. Estar a casa i ser un referent per als mallorquins és el que sempre he somiat i ho estic complint, així que ho defensaré amb dents i ungles. Em sento molt feliç i estimat i espero que així sigui durant molts anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)