Barça

Xavi: “El calendari és exigent i, per això, hi ha lesions”

Després de l’aturada per seleccions, el Barça visita demà dissabte el Mallorca (21h) en el partit de lliga corresponent a la setena jornada. En la roda de premsa prèvia al partit, Xavi ha parlat de la plaga de lesions, del partit contra el Mallorca i de la situació de diversos jugadors.

Partit contra el Mallorca

“És un partit difícil perquè jugues fora de casa. A més, han començat molt bé i no és casualitat. És un equip defensivament molt fort, tenen centrals molt potents i tenen jugadors que marquen la diferència. Hem d’aconseguir els tres punts, però no serà senzill. Ho vam veure al Bernabéu, van competir molt bé. Estan sumant punts contra rivals importants. Serà un partit complicat i després de l’aturada per seleccions sempre ens costa històricament.”

Plaga de lesions

“Sí, em frustra, però hem de pensar en positiu. El més important és que es recuperin bé perquè no hi hagi una recaiguda. Treballarem perquè es recuperin com més aviat millor. Ho tenim tot controlat, però hi ha coses que se’ns escapen. Vam trucar als seleccionadors per contrarestar les càrregues i la situació de fatiga de cada jugador, però, tot i això, s’han lesionat diversos futbolistes. No sabem quin és el motiu principal de les lesions. No es tracta de culpar a ningú. És el calendari, la diferent metodologia, els viatges, les càrregues físiques, etc. Ara tenim aquests cinc futbolistes lesionats i és el moment de demostrar que tenim una gran plantilla. Tenim una altra aturada d’aquí a un mes i mig pel Mundial, esperem que hi hagi més comunicacions amb les seleccions i més prevencions. El calendari és exigent i, per això, hi ha lesions.”

“Sobretot em sap greu la lesió de Ronald Araujo perquè és de llarga duració. S’ha hagut d’operar i estarà un temps bastant important allunyat dels entrenaments i de la dinàmica de l’equip. Aquesta és la que em fa més llàstima perquè marcava moltes diferències al darrere, però és el que hi ha. Ara arriba l’oportunitat per molts altres jugadors i han de demostrar que estan preparats per competir.”

Opcions per la defensa

“Tenim un gran ventall de possibilitats. Hem de veure com està Sergi Roberto amb les molèsties, també hem pujat a Marc Casadó, que és una gran opció i podem posar a tres centrals. Hi ha moltes opcions.”

Dembélé

“Està bé, al 100%. Ahir va entrenar bé. Està disponible”.

Sergio Busquets

“Ell ho ha dit públicament. No ha decidit res, i ho decidirà a final de temporada, segons les seves sensacions i com va l’any. Farà un balanç a final de temporada a veure com li ha anat a nivell personal. Per mi continua sent un jugador transcendental i veig que per Luis Enrique també.”

Calendari abans de l’aturada pel Mundial

“Són 12 partits, 8 de lliga i 4 de Champions, i per nosaltres és una temporada molt transcendent tant en la lliga com en la Champions. És important anar sumant per estar a dalt i competir. Aquests vuit partits de lliga seran transcendentals. El calendari és molt exigent, però està organitzat d’aquesta manera. Ens hem d’adaptar. La capacitat d’adaptació serà clau.”

Marc Casadó

“És un futbolista polivalent, que té caràcter i competeix molt bé. Jugui on jugui rendirà. És una alternativa més que tenim i és un futbolista que a mi m’agrada. Per això està amb nosaltres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)