Lewandowski i prou

El Barça ha guanyat a Mallorca (0-1) i posa pressió al Madrid, que rep demà l'Osasuna, ara mateix, dos punts per sota dels blaugrana. No ha estat però un partit memorable de l’equip orientat per Xavi Hernández que s’ha imposat als mallorquins amb moltes dificultats, per la mínima, amb un gol de Robert Lewandowski. En un dia d’espessor pura dels culers, el polonès ha tornat a emergir.

I és que no s’ha trobat el Barça a Mallorca; en la primera part, contra un Mallorca molt ben organitzat al seu camp, li ha costat molt generar volum de joc ofensiu. Sense Pedri, que ha estat suplent, Gavi ha participat en zones poc transcendents i Kessie no ha trobat tampoc el context idoni per lluir-se. Les bandes, amb Dembélé i Ansu han estat també inexistents, desassistides d’una pilota que la majoria d’estona ha circulat per la línia defensiva, formada per Balde –avui lateral dret–, Piqué, Christensen i Alba. I en aquest escenari ha aparegut el de sempre, Robert Lewandowski (20’), per fer el 0-1 amb un golàs que s’ha tret del no-res. També Ter Stegen ha posat el seu segell abans del descans, amb una formidable intervenció a una rematada a boca de canó de jaume Costa, amb la qual ha evitat l’empat.

I el pas pels vestidors no ha millorat la versió dels blaugrana. Tampoc l’entrada després de Raphinha i Pedri. De fet, l’únic xut a porteria en aquest segon acte l’ha fet Sergi Robert al minut 89 i, del servei del porter dels vermells després d’aturar-lo, en el contraatac Kang-In Lee ha estat a punt d’empatar amb un xut creuat que ha maxat a fora. A Mallorca doncs, el Barça ha estat Lewandowski i prou.