El protagonista

Marc-André Ter Stegen

El mur de Renània

Ahir al matí Ter Stegen va arribar a Mallorca amb el repte de mostrar la seva millor versió des que és porter del Barça i conseqüentment, de la seva carrera professional. Calia que aguantés 55 minuts sense encaixar cap gol per batre el seu propi rècord d’imbatibilitat i l’alemany no va fallar. Ara mateix, Ter Stegen suma 535 minuts sense que ningú aconsegueixi foradar la seva porteria. La seva millor marca personal la tenia registrada des de la temporada 2019/20, un curs en què el porter va consagrar la seva trajectòria.

En aquestes primeres set jornades de lliga, al conjunt blaugrana només li han marcat un gol, el que va sorgir de les botes del davanter suec de la Real Sociedad Isak en el minut 6 de la segona jornada del campionat, un enfrontament en què el Barça es va imposar per 1-4. A partir d’aquí, l’equip de Xavi Hernández ha encadenat cinc partits amb la porteria a zero: contra el Valladolid (4-0), el Sevilla (0-3), el Cadis (0-4), l’Elx (3-0) i el Mallorca (0-1), però tampoc el Rayo en la primera jornada va aconseguir moure el marcador (0-0).

Aquesta fita no és del tot recalcable, però, pel mateix protagonista i és que després del partit, Ter Stegen va assegurar que “el rècord no és tan important com la victòria de l’equip”, tot i que reconeix que li dona un plus de confiança “per la convicció i tranquil·litat de tornar a entrar en una dinàmica guanyadora després de l’aturada de seleccions”. L’alemany creu que té encara coses a millorar a nivell personal: “Però estic fent tot el possible per arribar al cent per cent sempre en els partits i crec que de moment s’està veient.”

Les tres vegades que Ter Stegen ha visitat Son Moix, en cap li han fet gol. Ahir el rècord va ser possible gràcies a una gran aturada a boca de canó a Jaume Costa durant la primera part, i en la represa, per desviar a córner un xut des de dins de l’àrea de Sánchez.