Gol de líder

Un gol de Lewandowski rescata el Barça a Son Moix i catapulta de nou els de Xavi al primer lloc de la classificació

Dimarts a Milà, l’equip està obligat a millorar les prestacions contra un Inter que exigirà més

Mallorca 0 Barça 1

BARÇA:Ter Stegen, Balde, Piqué, Christensen, Jordi Alba (sergi Roberto, 80’), Kessie (Pedri, 67’), Busquets, Gavi, Dembélé (Ferran Torres, 80’), Lewandowski, Ansu Fati (Raphinha, 67’). MALLORCA:Rajkovic, Maffeo, Valjent, Raíllo, Copete, Jaume Costa (Cufré, 77’), Antonio Sánchez (Dani Rodríguez, 67’), Ruiz de Galarreta (Lago Junior, 85’), Baba, Lee Kang-In, Muriqi. GOLS:0-1 (20’) Lewandowski.ÀRBITRE:Jesús Gil Manzano (col·legi extremeny) amb Jaime Latre (col·legi aragonès) al VAR.T.G.:a Jaume Costa, Valjent, Piqué, Christensen, Kessie, Busquets.T.V.:a Òscar Hernández (39’), de l’staff blaugrana.PÚBLIC:18.103 espectadors a Son Moix.

Lewandowski marca, Ter Stegen atura. Els dos factors diferencials en un partit discret del Barça a Son Moix. La simplicitat elevada a la màxima expressió. El polonès afegeix un gol més a la motxilla en la seva cursa cap al pitxitxi i l’alemany supera la seva marca personal d’imbatibilitat en la lliga amb el Barça. 9 gols suma Lewandowski i 534 minuts acumula ja Ter Stegen sense rebre un gol en el campionat. Poder a les àrees i el Barça, de nou, líder provisional de la lliga. Va passar el dia del Cadis, va passar el dia de l’Elx i torna a passar ara. Per tercera jornada consecutiva, el Barça ha dormit líder la nit del dissabte a diumenge i trasllada, de nou, la pressió a un Real Madrid que no ha fallat en els dos precedents anteriors i que avui rep l’Osasuna al Bernabéu (21 h), l’estadi que visitarà el Barça de Xavi d’aquí a dues jornades. El joc del gat i la rata. Ganes de clàssic.

El Barça afrontarà nou partits aquest mes d’octubre. A Mallorca, es va autoregular. Pesa el calendari, pesa el desgast patit pels internacionals durant aquesta aturada per seleccions i pesa també la imminent visita al Giuseppe Meazza. Dimarts, espera l’Inter de Milà i, en un partit com el de Son Moix, la prioritat era obtenir un bon resultat i, sobretot, no perdre més efectius per lesió. El bon joc, per un dia, pot deixar-se aparcat.

Sense Kounde, Araujo, Memphis, De Jong i Bellerin, Xavi va donar la titularitat a Piqué, Alba i Ansu Fati i descans a Pedri. Les tres aparicions més destacades en l’onze. El moviment tàctic més destacat va ser l’aposta per Balde a cama canviada, actuant per la dreta. No va estar còmode. Contra l’Inter caldrà corregir-ho. L’alternativa de jugar amb tres centrals a Milà cotitza a l’alça. Això o apostar per Sergi Roberto, que ahir va reaparèixer després de ser baixa al Nuevo Mirandilla i contra l’Elx.

El gol de Lewandowski va ser l’únic punt de llum en un partit fosc. El polonès té la virtut de generar gols allà on ningú no els veu. Ansu li va filtrar una pilota, ell va rebre, va retallar amb el peu esquerra al seu marcador, Valjent es va passar de frenada, i el polonès va culminar l’acció amb un xut dur i sec al pal llarg que va fer inútil l’estirada de Rajkovic. Golàs.

També vital Ter Stegen aturant una rematada de Jaume Costa a boca de canó (35’) i posant una bona mà, ja en la segona meitat, per rebutjar a córner el xut d’Antonio Sánchez (50’). Excepte el gol, el Barça va generar molt poc en atac. Un xut massa creuat de Kessie i poca cosa més. El Mallorca tampoc va generar gaire més. Javier Aguirre va pecar de conservadorisme. Va esperar i esperar i se li va covar l’arròs. El pla era no sortir del partit i arribar viu al final. El Mallorca va generar més en els últims cinc minuts de partit, que en la resta. Fins a tres oportunitats de gol entre el 86’ i el 90’. Muriqi va xutar alt, Dani Rodríguez va rematar massa tou i Lee Kang In va xutar massa creuat. Cap bala ben dirigida i Ter Stegen indemne un partit més. Només Isak l’ha batut en aquesta lliga. Contra Lautaro Martínez, Dzeko i companyia, es preveu que tingui més feina. Dimarts partit gran. Torna la Champions.

TER STEGEN

L’alemany bat el seu rècord personal i suma ja 534 minuts imbatut en la lliga

BALDE

Xavi va apostar per ell a la dreta, actuant a cama canviada i no se’l va veure còmode

MINUT A MINUT

10’ Lee Kang In xuta, la pilota frega en Piqué i surt a córner.
11’ Ruiz de Galarreta xuta alt en una acció d’estratègia del Mallorca a la sortida del córner.
20’ Gol de Lewandowski. El polonès retalla Valjent i s’inventa un xut sec i dur al pal llarg imposible per a Rajkovic.
35’ Centrada d’Antonio Sánchez i rematada de Jaume Costa des de l’àrea petita que troba una gran resposta de Ter Stegen.
39’ Expulsat Òscar Hernández per protestar.
50’ Antonio Sánchez prova el xut i Ter Stegen col·loca una bona mà
60’ Frank Kessie xuta massa creuat.
71’ Xut alt de Jordi Alba.
86’ Muriqi xuta molt desviat.
87’ Ter Stegen bloca amb seguretat el xut de Dani Rodríguez.
88’ Sergi Roberto xuta amb intenció però Rajkovic fa una bona aturada.
89’ Última oportunitat pel Mallorca. Lee Kang In controla la pilota dins l’àrea, però el seu xut no troba porteria.