Barça

Objectiu Eindhoven

El Barça, finalista el 2022 i campió el 2021, coneixerà avui (13 h) el nom dels tres rivals en la fase de grups de la lliga de campions

Sense la participació d’Alèxia, l’equip aspira a la quarta final els últims cinc anys

Lucy Bronze i Keira Walsh van assaborir la glòria el 31 de juliol d’aquest any amb Anglaterra. Totes dues van aixecar el trofeu de l’Eurocopa cap al cel de Londres. Èxtasi a Wembley. Walsh va ser escollida com la millor jugadora de la final contra Alemanya. Van triomfar a casa amb la seva selecció i, ara, han iniciat una nova aventura fora del Regne Unit per continuar engrandint el seu palmarès en l’àmbit dels clubs. El seu somni és guanyar la lliga de campions i sabien que fitxar pel Barça les acostava a aquest somni. Haver deixat Manchester ha estat un encert total, perquè el City no jugarà l’actual edició de la lliga de campions femenina de la UEFA després que les citizen caiguessin de forma prematura en les rondes prèvies, eliminades contra un Real Madrid que jugarà per segon any seguit la fase de grups. El Madrid serà al bombo 3 després d’haver eliminat l’Sturm Graz, el City i el Rosenborg. Totes les patums seran als bombos 1 i 2. Allà hi haurà el Barça, al bombo 1, amb l’Olympique de Lió, el vigent campió –ha guanyat el títol en 8 ocasions–, el Wolfsburg, campió els anys 2013 i 2014, i el Chelsea, finalista del 2021. El conjunt londinenc va perdre aquella final de Göteborg contra un Barça que, aquesta temporada, aspirarà a jugar la quarta final els últims cinc anys. Dret a reconquesta. Després de perdre la final del 2022 contra el Lió, l’equip de Jonatan Giráldez lluitarà per guanyar la segona lliga de campions. I ho haurà de fer sense la Millor Jugadora de l’Any 2022. Alèxia Putellas, premiada per la UEFA fa poc més d’un mes a Istanbul, mirarà la Champions per DAZN. La seva greu lesió de genoll deixa l’equip orfe en el camí fins a Eindhoven.

El Barça sabrà avui el nom dels tres rivals en la fase de grups (Quatre grups de quatre; setze equips en total). El sorteig se celebrarà a Nyon, a la seu de la UEFA, a partir de la una del migdia (emès en directe per DAZN). El PSG i el Bayern de Munic són els equips a evitar del bombo 2 i la Juve, el rival a esquivar del bombo 3. En el bombo 4, l’amenaça també és un equip italià, la Roma, que aquesta temporada debuta a Europa i jugarà la fase de grups després d’haver eliminat el Glasgow City, el París FC i l’Sparta de Praga. Albània, Àustria i la República Txeca tindran representació en aquesta fase de grups per primer cop des que es va estrenar l’actual format de la competició. El Vllaznia, el St. Polten i l’Slavia de Praga són tres de les altres novetats.

Com succeeix en la lliga de campions masculina, el Barça i el Real Madrid no podran enfrontar-se en aquesta primera fase de grups perquè pertanyen a la mateixa lliga i caldrà esperar almenys als quarts de final per reviure un clàssic a Europa com el de la temporada passada. Aleshores, el Barça va guanyar 1-3 a Valdebebas i 5-2 al Camp Nou, amb més de 90.000 persones a l’estadi. Va ser un primer pas. El Barça deixa aquesta temporada el Johan Cruyff i jugarà tots els partits de Champions a l’Spotify Camp Nou. Un pas més cap a la normalitat i la igualtat. Fam de lliga de campions al temple.

BARÇA

Les blaugrana intentaran evitar el PSG i el Bayern (bombo 2) i la Juve (bombo 3)

REAL MADRID

L’equip blanc serà al bombo 3 i el Lió, actual campió, és la gran amenaça

AS ROMA

L’equip d’Alessandro Espugna és l’únic equip debutant en la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)