Barça

Grup exigent i motivant

Champions femenina. El Barça, finalista la passada edició, ha quedat enquadrat al grup D amb Bayern de Munic, Rosengard i Benfica

“Volem tornar a ser en la tercera final consecutiva de la Champions i aquest any, sí o sí, guanyar-la.” Amb aquesta convicció, la capitana del Barça, Alèxia Putellas, va deixar clar a l’inici de la temporada quina és la intenció de les blaugrana per a la màxima competició continental. Per aconseguir aquest objectiu, primer hauran de superar una fase de grups exigent, però assumible per les vigents finalistes i campiones el 2021.

En el sorteig celebrat ahir a Nyon, el Barça va quedar enquadrat en el grup D, amb el Bayern de Munic, el Rosengard i el Benfica. Les alemanyes són el rival més temible del grup. “Pels precedents, pel tipus de joc que practica, el Bayern és un equip molt a tenir en compte; millorat respecte a la versió de la temporada passada i que coneixem a la Champions. Segurament és un dels millors equips del continent”, va dir el tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, sobre les alemanyes, subcampiones de la Bundesliga el curs passat. El Bayern ja es va encreuar en el camí del Barça en les semifinals del 2018/19, quan les catalanes es van plantar a la final de Budapest gràcies a les dues victòries contra les bavareses (0-1 i 1-0 al Miniestadi).

El Rosengard i el Benfica són els dos rivals més assequibles, però no val a badar perquè són els vigents campions de Suècia i Portugal respectivament. Amb les sueques hi ha un precedent favorable per a les culers en els quarts de final del 2016/17, amb un 0 a 1 a fora i 2 a 0 a Barcelona. En canvi, amb el Benfica no s’hi han enfrontat mai. El sorteig ha estat benèvol amb el Barça, ja que han evitat rivals com ara el PSG, l’Arsenal o el Juventus. L’entrenador blaugrana va valorar d’aquesta manera el grup: “Tots tres equips són estímuls prou bonics per a tota l’afició, el barcelonisme i nosaltres també per intentar fer una bona feina, intentar desenvolupar el nostre futbol i veure a quin nivell estem.”

El grup de la mort

Menys sort va tenir el Madrid, que en la seva segona participació en la màxima competició continental va quedar enquadrat en el grup A, el més exigent, amb Chelsea, PSG i Vllaznia. És a dir, els campions d’Anglaterra i Albània, i el subcampió de França. Així doncs, no ho tindran gens fàcil per superar o igualar els quarts de final del curs passat, on van caure derrotades contra el Barça. El vigent campió, l’Olympique de Lió, està en el grup C amb Arsenal, Juventus i Zuric. Per la seva banda, el grup B està compost per Wolfsburg, Slavia de Praga, St. Pölten i Roma.

La primera jornada de la fase de grups tindrà lloc el 19 i 20 d’octubre, i la sisena i última, el 21 i 22 de desembre. Comença el camí cap a la final d’Eindhoven del 3 o 4 de juny.

EQUIP MÉS TEMIBLE

El Bayern de Munic, vigent subcampió de la Bundesliga, és el principal rival

LES REACCIONS

El Bayern és un equip molt a tenir en compte. És un dels millors del continent
Jonatan Giráldez
entrenador del Barça
Tots tres equips són estímuls prou bonics per fer una bona feina, intentar desenvolupar el nostre futbol i veure a quin nivell estem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)