Barça

Xavi: “No és un partit definitiu, però sí molt important pel futur del grup”

El Barça ja és a Milà per disputar demà el partit de la tercera jornada de la fase de grups de la lliga de campions contra l’Inter (21h). El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, ha atès els mitjans de comunicació en la roda de premsa prèvia i aquestes han estat les seves declaracions:

Adaptar-se al rival
“Una cosa és adaptar-se i l’altre és intentar canviar alguna cosa per generar més coses en la teva metodologia. Volem tenir la pilota, jugar a camp contrari. M’adapto a jugar amb una línia de 3 o jugar amb un migcampista de més, però perquè jo vull ser més dominador i tenir més possibilitats. Ens analitzem molt, però ens adaptem per ser més protagonistes al joc, mai per fer un pas enrere, sinó per fer un pas endavant sigui al camp que sigui”.
Estat de forma rival
“No és significatiu. He jugat molts partits on hem arribat en bona forma i hem acabat ensopegant. Inzaghi té moviments molt dinàmics en atac, juga amb dos puntes... és un rival fort. Tenim potser el pitjor grup de la Champions en molts anys. És molt difícil, però demà intentarem ser més efectius igualant el joc contra el Bayern, però amb resultat”.
Alineació i baixes rivals
“Ho tinc bastant decidit del que hem de ser demà tot i la envergadura del rival. Volem dominar, tenir la pilota, jugar a camp contrari. No és un partit definitiu, però sí molt important pel futur del grup”.
Líders a la lliga
“És un punt de moral i confiança important veure’ns allà després de tantes jornades perquè es veu que estem fent bé les coses, però demà és una altra història, ja que venim de no puntuar a Munic i és el moment de rendir en aquesta competició”.
Tàctica
“A nivell tàctic miro més amb quines puntes juguen ells. Veurem demà com ho ajustem però podem reforçar més el mig del camp. Hem de ser més valents, hem d’arriscar i aquesta és la nostra filosofia. Cal anar a pel partit, no deixar l’Inter córrer. És un rival molt físic, però intentarem mostrar personalitat”.
Guanyar demà
“Seria molt important per demostrar que podem guanyar en camps així”.
Només 1 gol en contra
“És important defensar bé i no concedir ocasions. A la Champions ens va perjudicar el còrner de Munic perquè teníem el partit controlat”.
Rol Sergi Roberto
“Sergi és una garantia. Vaig parlar l’any passat amb ell perquè tenia dubtes de si renovava i jo ho tenia clar. És un comodí perfecte i em dona molta confiança, tot i les crítiques. Valorem els professionals com ell que dins del vestidor és callat, treballa i competeix”.
Derrotes històriques
“Intento donar confiança als jugadors.A Munic vam ser superiors en el joc i ara ho hem de demostrar en el resultat. A nivell psicològic també parlem amb els jugadors a nivell individual i en grup”.
Lewandowski
“La seva efectivitat és molt gran, és espectacular. Estic molt content amb ell i la resta cal que se sumin als seus números”.
Revenja 2010
“No tinc aquest sentiment. No va ser un partit fàcil per nosaltres, hi va haver-hi molt polèmica i és un record agre per a nosaltres”.
Baixes Inter
“Juguen molt bé jugui qui jugui. Van merèixer guanyar contra la Roma. Destaco el bloc d’Inzaghi perquè és molt poderós. És un rival de molta entitat i serà molt difícil guanyar-los demà”.
Àrbitres
“Crec que haurien de fer rodes de premsa perquè són parts molt importants del futbol i així els humanitzem més. Confio en la honestedat dels àrbitres”.
Inter anada i tornada
“No em condiciona però és molt important perquè és la Champions i volem arribar lluny. Volem mostrar que som competitius. Al final és guanyar els tres punts i també serà important el partit de la setmana vinent per poder estar a vuitens”.
Messi al Barça
“No és moment de parlar d’això. Sabeu que l’estimo molt, és el meu amic i espero que gaudeixi a París i li desitjo el millor”.
Joc pausat
“Busco tot el contrari. No volem partits trencats perquè no sabem jugar així ni tenim jugadors per fer-ho”.
Pedri
“Sempre hi ha coses a millorar i pels interiors és important que arribin a l’àrea i siguin decisius. Li demanem que generi joc”.
Marcos Alonso
“Totes les possibilitats són bones perquè pot jugar per dins, de lateral... és dels pocs esquerrans que tenim a la plantilla i és molt polivalent i ens ofereix alternatives”.
Lautaro
“És un jugador molt important, molt bo, juga bé d’esquenes i és molt interessant. Veurem si juga demà”.
Gavi
“Ha crescut molt i molt ràpid. És molt jove encara, però té molta maduresa en el joc. És una meravella veure com salta a la pressió, com recupera pilotes, com entén que ha de fer certes cobertures”.

Les reflexions de Marcos Alonso

També Marcos Alonso ha estat present en aquesta roda de premsa i ha opinat això:

Guanyar la Champions
“És aviat per parlar d’això. Ara tenim un partit difícil demà per emportar-nos els 3 punts cap a casa i cal que estiguem concentrats. Arribem en un bon moment i ja arribarà l’hora de parlar sobre ser candidats al títol”.
Adaptació
“Estic adaptant-me al nou equip, al nou entrenador i als companys, però estic content i aquest és el meu treball, estar al 100% quan l’entrenador em necessiti”.
Jugar de central
“No seria la primera vegada i el que més desitjo és jugar, per tant, si l’entrenador així ho considera, m’esforçaré al màxim tot i que no sigui la meva posició natural”.
Líders a la lliga
“És una dada, però el més important és continuar allà a final de temporada.Cal continuar treballant de la mateixa manera, seguir millorant, posar-li moltes ganes i esperem que així arribin els resultats”.
Partit contra Inter
“És un partit molt important. L’Inter és un gran equip, molt físic, amb molta qualitat i ben treballat tàcticament. Arribem en un bon moment i sabem de la importància de sumar els tres punts demà”.
Guanyar a Europa
“Les ganes de guanyar sempre hi són, no només quan estem en un gran estadi. Tenim un equip per lluitar i cal ara que es mostri al camp”.
Rendiment Lewandowski
“El coneixia d’haver jugat en contra, ja l’havia patit i no em sorprèn, però sens dubte és un dels millors i és molt important per a l’equip i esperem que segueixi en aquesta dinàmica”.
Convivència amb Alba
“És molt bona. L’ambient a l’equip és molt bo i es veu reflectit al camp”.
Minuts de joc
“Acabo d’arribar. Tots volem jugar tots els partits, però la meva missió és estar preparat per quan l’equip em necessiti. Estic bé, content i amb moltes ganes”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)