Barça

Una eliminatòria a part

El Barça es juga bona part de les possibilitats de continuar viu a Europa en un doble duel consecutiu contra l’Inter de Milà, avui (21 h) i dimecres vinent

Els italians són l’altre candidat a ocupar la segona plaça d’un grup que encapçala en solitari el Bayern de Munic

Quan el Barça va conèixer els seus rivals en la Champions, el 25 d’agost passat, va saber que havia quedat enquadrat en el “grup de la mort” i que hauria d’oferir la seva millor versió per classificar-se. El Bayern, que ja havia passat per sobre dels blaugrana un any abans, es presentava com a clar favorit, mentre que el Barça i l’Inter es convertien en els principals candidats a quedar segons contra un Viktoria Pilsen que hauria d’actuar com a ventafocs del grup. Dues jornades després, s’estan complint els pronòstics. El Bayern –que rep el Pilsen a les 18.45 h– ha guanyat contra l’Inter i el Barça i va disparat al capdavant de la classificació. Italians i catalans, amb tres punts cadascun, es disputaran l’altra plaça per als vuitens.

El calendari va voler que el doble enfrontament entre tots dos es produeixi de manera consecutiva. Avui, primer assalt al Giuseppe Meazza (21 h, Movistar Liga de Campeones). Dimecres vinent, i al Camp Nou, el segon. Tot plegat converteix aquests duels en una mena d’eliminatòria a part. Un pas previ decisiu per acostar-se a la pròxima fase de la màxima competició europea. Si el Barça guanyés els dos partits, donaria un cop de puny sobre la taula i se situaria amb sis punts d’avantatge respecte a l’Inter, tants com en quedarien en joc. És una final a l’octubre.

L’equip de Xavi Hernández es planta a Itàlia carregat de moral. Els blaugrana van resoldre la visita a Mallorca sense brillar damunt la gespa, però han encetat un mes de bogeria futbolística assolint la primera posició de la lliga quan falten menys de dues setmanes per al clàssic. La vida es veu diferent des de dalt de tot de la classificació i amb l’etern rival per sota. Un fet que ha de servir per motivar al màxim uns jugadors que es volen treure l’espina de Munic, on van poder mirar als ulls el Bayern, però van tornar a quedar amb un pam de nas. El Giuseppe Meazza és un d’aquells escenaris que intimiden i, alhora, esperonen un futbolista. Un temple històric que està preparat per rebre un Barça sense novetats en l’expedició. Xavi no ha pogut recuperar a temps Frenkie de Jong i ha repetit exactament la mateixa llista de 21 jugadors que van viatjar a Mallorca. Sí que s’esperen canvis en l’onze. La defensa es podria sotmetre a modificacions, ja sigui amb un canvi de sistema –Xavi va insinuar la possibilitat de jugar amb tres centrals– o amb l’entrada de Sergi Roberto al lateral dret i de Marcos Alonso al costat esquerre. El madrileny ja va ser l’escollit a Munic. S’espera que Pedri recuperi la titularitat, mentre que al davant podria entrar Raphinha.

Un Inter tocat

Els italians no acaben de carburar del tot. I és que l’equip que dirigeix Simone Inzaghi ha igualat el pitjor inici de lliga de la seva història, fixat l’any 2011. El conjunt neroazzurro ha perdut la meitat dels partits –quatre– i és novè en la Serie A. De fet, aquest cap de setmana passat va perdre a casa contra la Roma (1-2) i acumula dues derrotes seguides en la competició de la regularitat. L’Inter està trobant a faltar Lukaku, baixa per lesió des de finals d’agost. Per si no n’hi hagués prou, Inzaghi no podrà disposar de Brozovic aquesta nit i tindrà el dubte de Lautaro, un altre dels futbolistes determinants de l’equip. L’argentí va acabar el duel de dissabte amb molèsties i la seva presència avui és una incògnita. El Barça, però, haurà de vigilar jugadors com ara Dzeko, Barella i Dumfries, altres armes ofensives dels locals.

Inter-Barça, capítol 1. Prova de foc que podria marcar el destí europeu de l’equip blaugrana.

SISTEMA

Xavi es planteja la possibilitat d’alinear una defensa de tres contra els italians
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)