Barça

Mor Joan Morral als 101 anys, l’exfutbolista del Barça de més edat

Dol. Va debutar amb el primer equip amb 17 anys, amb Patrick O’Conell, el 1938

Ahir va morir Joan Morral Tarrés, que el passat 29 de juny va complir 101 anys i era el futbolista de més edat que ha jugat un partit oficial amb el Barça.

El seu camí en el club va coincidir amb els difícils anys de la Guerra Civil espanyola i va ser més curt del que hauria desitjat. Va arribar al Barça al 1935, quan era adolescent, procedent del Tres Torres, un equip del seu barri, Sarrià. Després de jugar en l’infantil, el juvenil i en l’equip reserva, amb 17 anys va debutar al primer equip l’any 1938, amb les competicions estatals aturades i el Club en descomposició per la diàspora provocada després de la gira per Mèxic i els Estats Units del 1937.

Patrick O’Conell li va donar l’oportunitat i Morral va disputar tres partits amistosos i 12 d’oficials en el primer equip blaugrana, corresponents a la Lliga catalana de 1938, que guanyaria el Barça. Només es va perdre quatre jornades d’aquella competició i va signar sis gols. El seu últim partit al FC Barcelona va ser un derbi al camp de l’Espanyol que es va resoldre amb un contundent 2-6. Era el 14 d’agost de 1938.

Joan Morral, soci del FC Barcelona des de l’1 d’octubre de 1957, coincidint amb l’estrena del Camp Nou, va seguir el Barça fins a l’últim dia de la seva vida. Serà enterrat dissabte, 8 d’octubre, al cementiri de Les Corts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)