Barça

Palanques i pressupost ratificats

Els socis compromissaris del FC Barcelona han aprovat tots els punts de l’ordre del dia que constaven en l’agenda de l’assemblea general que ha tingut lloc avui des de les 10:30h a l’Auditori 1899 del Camp Nou. Un repòquer de votacions positives que corroboren la gestió que està fent la junta directiva encapçalada per Joan Laporta.

El pressupost de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2022/2023 ha estat aprovat ja que 478 socis han votat a favor, mentre que 35 ho han fet en contra i 15 en blanc. Tal com ha indicat Eduard Romeu, vicepresident econòmic del FC Barcelona, “és un pressupost molt conservador i fiable alhora perquè les principals magnituds ja s’han dut a terme”, en referència a les palanques. Els ingressos d’explotació se situen en 1.255 milions d’euros amb uns beneficis de 274 milions, que comporten el pressupost més gran de la història de l’entitat blaugrana. El president de la Comissió Econòmica, Jaume Guardiola, ha assenyalat sobre aquest pressupost que el club “necessita reduir de totes totes la despesa en salaris esportius. Cal accelerar les sortides o finalitzar els contractes actuals fora de mercat”.

El passat 16 de juny, l’assemblea va donar llum verda a la venda de fins el 25% dels ingressos de l’explotació de la retransmissió dels partits de lliga i avui els socis compromissaris han ratificat les dues operacions que es van tancar amb el fons inversor nord-americà Sixth Street. La primera correspon a la cessió durant els propers 25 anys d’un 10% dels drets televisius per un valor de 267 milions d’euros, que ha estat aprovada gràcies als 591 vots a favor, 38 en contra i 18 en blanc. La segona és un acord pel 15% dels drets per un import de 330 milions d’euros, també durant el proper quart de segle i ha sortit confirmat per 474 positius, 39 negatius i 13 en blanc. Ambdues aliances, que inclouen una opció de recompra, han permès reduir el temps de duració de l’acord i el seu cost en comparació amb la proposta que oferia la lliga per signar amb CVC.

La venda de fins el 49% de Barça Studios, que és la plataforma que aglutina tots els continguts audiovisuals que genera el club blaugrana, va suposar la tercera i quarta ’palanques’ aconseguides durant l’estiu. Els socis compromissaris també han corroborat els acords que es van tancar amb Socios.com per un percentatge del 24,5% per un valor de 100 milions d’euros i amb Orpheus Media per un percentatge del 25% per uns altres 100 milions deixant la seva decisió palesa a les urnes amb 460 vots a favor, 39 en contra i 21 en blanc. Aquesta venda correspon a la part digital no convencional que fa referència als NFTs, al metavers i als fantokens.

Pel que fa la liquidació de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2021/2022, l’assemblea ha votat a favor amb 548 vots positius, 43 negatius i 24 en blanc. Els comptes s’han tancat amb un balanç favorable de 98 milions d’euros, una xifra que contempla l’augment de l’assistència de públic post-covid, la venda del 10% dels drets de televisió, la no classificació per a vuitens de la lliga de campions així com l’eliminació de l’Europa League i el retard en la firma de nous patrocinadors.

Per últim, l’assemblea de socis compromissaris ha acceptat la incorporació de Francesc Martí Palomares a la Comissió Econòmica del FC Barcelona, ja que Jaume Guardiola s’ha acomiadat avui del seu càrrec a l’entitat blaugrana per poder assumir el de president del Cercle d’Economia i el seu lloc l’ocuparà a partir de demà Joan B. Casas.

Per a la jornada d’avui hi havia convocats els 4.451 socis compromissaris que configuren l’assemblea del club blaugrana, però només han participat 919 sumant els socis presents i aquells que s’han unit de forma telemàtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)