Barça

Prou castanyes

El Barça intentarà girar full de la dura eliminació de la Champions i del bany de realitat contra el Bayern de Munic per centrar-se en la lliga. Els blaugrana no es poden permetre cap ensopegada si no volen que el Madrid s’escapi

Ha estat un mes d’octubre negre per al Barça. Derrota a Milà, patacada contra l’Inter, el clàssic i l’adeu definitiu a la Champions amb una altra golejada i un bany de realitat contra el Bayern. Les victòries en la lliga contra el Mallorca, el Celta, el Vila-real i l’Athletic Club no tapen els problemes que ha mostrat l’equip els dies grans i en què tocava estar a l’altura i competir. El mes d’octubre s’acaba, però queda una última parada aquesta nit a Mestalla contra el València (21 h, DAZN). El Barça posarà a prova la seva fortalesa mental després de les castanyes, dit en paraules de Xavi, d’aquestes últimes setmanes. El tècnic vol girar full com més aviat millor i centrar-se en el que queda, però la ferida és molt profunda i recent. A vegades, un equip amb l’orgull ferit és més perillós, però els blaugrana acumulen molts cops en molt poc temps i això ho pot aprofitar el València.

Queden quatre partits fins a l’aturada del mundial, tres de lliga i un de Champions. Amb la màxima competició europea aparcada, el Barça necessitar tancar aquesta primera meitat de la temporada amb el màxim de punts possible en la competició estatal. La derrota al Bernabéu va donar avantatge al capdavant de la classificació a un Madrid que, sense desplegar el seu millor joc, no està patint en excés per tirar endavant cada partit de lliga i no sembla disposat a deixar escapar gaires punts pel camí. Obligació màxima per als de Xavi si no volen que els blancs facin més gran l’escletxa i els rivals de sota, com ara l’Atlético, puguin acostar-se.

Així doncs, toca posar tota la carn a la graella en la lliga. La dinàmica en la competició estatal és més positiva i el Barça ha superat els dos darrers exàmens, contra el Vila-real i l’Athletic Club, amb bona nota, especialment contra els bascos. Ben tornada lliga, pensaran alguns. Per a la visita a Mestalla, Xavi podria apostar per un onze amb els futbolistes més habituals. Al tècnic no li agrada parlar de titulars i suplents, però tenint en compte la importància de la lliga i que dimarts l’equip no es juga res contra el Viktoria Pilsen, avui el de Terrassa no reservarà forces. Els dubtes seran si torna a apostar per Bellerín, un dels més assenyalats dimecres, o Kounde ocupa el carril dret. Al mig del camp, Gavi podria repetir a la banqueta perquè continua amb molèsties a l’adductor. Al davant, i veient les darreres actuacions, Ansu o Ferran semblen més ben situats que Raphinha per ocupar una de les bandes i acompanyar Lewandowski i Dembélé.

Un València irregular

El Barça arriba tocat, però el València tampoc està per a gaires celebracions. El conjunt valencianista va perdre a casa contra el Mallorca per 1-2 i encadena tres jornades sense guanyar, després dels empats contra el Sevilla i l’Elx. El tècnic, Gennaro Gattuso, té les baixes sensibles de Diakhaby i Ilaix per lesió, de Musah per sanció i de Nico. El migcampista cedit pel Barça no pot jugar per culpa de l’anomenada clàusula de la por. Ara bé, el València disposa del seu home gol: Cavani. L’uruguaià està inspirat i ha marcat quatre gols en els últims tres partits. Abans del xiulet inicial, es farà un homenatge a un exjugador del València i el Barça: David Villa. El guaje farà el servei d’honor.

ESPRINT FINAL

Queden tres partits de lliga abans de l’aturada pel mundial de Qatar

EL RIVAL

El València té baixes importants i encadena tres jornades sense guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)