Barça

Xavi respira alleujat

A Kounde i Eric no els perilla el mundial. Tenen una simple sobrecàrrega, un mal menor

Piqué, l’únic central sa, i el comodí Marcos Alonso actuaran demà a Txèquia

Xavi Hernández respira alleugerit; Eric Garcia i Jules Kounde, també, i el barcelonisme somriu gràcies al Girona. Dia de notícies positives. Després dels tres punts d’or sumats a Mestalla dissabte a la nit gràcies al gol salvador de Robert Lewandowski en el temps afegit, ahir el Real Madrid va deixar-se dos punts al Santiago Bernabéu contra el Girona de l’etern Cristhian Stuani (1-1). L’empat situa de nou el Madrid líder però ara la distància amb el Barça passa a ser de només un punt. Hi ha lliga.

Bones notícies també des de la infermeria. Les lesions de Kounde i Eric, menys greus del previst en un inici. Tots dos van haver d’abandonar el partit contra el València abans d’hora i Xavi ja temia el pitjor, però tot plegat ha acabat sent una falsa alarma. Dues sobrecàrregues. Un mal menor. Descans obligat contra el Viktoria Pilsen en l’intranscendent partit de Champions de demà, dimarts (21 h), i possibilitats reals d’estar disponibles contra l’Almeria.

Eric va demanar el canvi en el minut 41 de la primera part amb molèsties a la zona inguinal de la cuixa esquerra i les proves mèdiques a les quals va ser sotmès ahir a Barcelona van confirmar una sobrecàrrega a l’obturador extern del maluc esquerre. Kounde també té una sobrecàrrega, en el seu cas al bíceps femoral de la cuixa esquerra. És la mateixa zona on va lesionar-se amb França durant l’aturada per seleccions i que el va deixar fora de combat en els dos partits contra l’Inter de Milà. Per això, en el cas de Kounde caldrà extremar totes les precaucions per evitar una recaiguda. El francès ja va fitxar pel Barça lesionat, va haver de parar després de la lesió amb França i, ara, nou ensurt. A cap dels dos els perilla el mundial.

El Barça no està tenint fortuna amb les lesions. Dels cinc centrals naturals que té Xavi, quatre estan de baixa en el dia d’avui. Només Piqué resisteix. Ell i el reciclat Marcos Alonso seran la parella titular dimarts al camp del Viktoria Pilsen. És el mateix tàndem que Xavi ja va usar en la victòria contra el Celta (1-0) al Camp Nou.

Marcos Alonso ha jugat en aquesta posició en cinc dels seus últims sis partits i repetirà al Doosan Arena. Al seu costat, un qüestionat Piqué, xiulat en les seves últimes aparicions després del greu error defensiu el dia de l’Inter que va comportar el gol de Barella. Tampoc dissabte a Mestalla va sortir indemne. Va estar bé en el quart d’hora llarg que va estar damunt la gespa, però l’escena dels instants previs a entrar al camp, amb Busquets havent-li de preparar la bota perquè el canvi per Kounde el va agafar en fred, és una imatge que no ajuda a redimir pecats i denota una falta total de concentració. Xavi no té més on triar contra el Viktoria perquè Chadi Riad, convocat amb emergència en alguna ocasió en la lliga, no està inscrit a Europa.

En el cas de Christensen s’espera que el danès pugui rebre l’alta mèdica en breu. Després de l’empat del Madrid contra el Girona, els partits contra l’Almeria i l’Osasuna, els dos últims abans del mundial de Qatar, tenen ara encara més importància. El Barça no pot fallar.

Eric
Té una sobrecàrrega al bíceps femoral de la cuixa esquerra. Baixa segura per al partit de dimarts. Ja va lesionar-se amb França en aquesta zona.
Kounde
Té una sobrecàrrega a l’obturador extern del maluc esquerre. Baixa segura contra el Viktoria Pilsen. No està descartat contra l’Almeria.
Christensen
Araujo
En la recta final de la seva recuperació després de l’esquinç de turmell fet a Milà. S’espera l’alta mèdica aquesta setmana o l’altra.
En procés de recuperació després de ser operat a Finlàndia per una avulsió al tendó de l’adductor de la cuixa dreta. Fins després de Qatar, res.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)