Barça

Gerard Piqué plega

Piqué anuncia a través d’un vídeo a les xarxes la seva retirada del futbol i deixa atònit tot el barcelonisme

Demà contra l’Almeria serà el seu últim partit al Camp Nou i deixa la porta oberta a un retorn en clau llotja presidencial

El futbol perd Gerard Piqué. Notícia d’impacte. Penja les botes. Punt final. Marxa el Piqué futbolista i es queda el Gerard culer. Demà, dissabte, contra l’Almeria, jugarà el seu últim partit al Camp Nou (21 h). Final de trajecte.

Als seus 35 anys, Piqué ha dit prou. Es retira. Ell ha triat el quan i el com. El seu anunci oficial va agafar ahir a la tarda a contrapeu tot el barcelonisme. Han transcorregut ja hores des que va detonar la bomba informativa però molts culers encara estan avui en estat de xoc. Sorpresa majúscula perquè encara li quedaven dos anys de contracte amb el Barça, i fins i tot Luis Enrique l’havia inclòs en la llista prèvia de 55 candidats a anar al mundial de Qatar, tot i que ell va renunciar fa anys a la selecció espanyola. Piqué va tancar la seva etapa com a internacional el 2018, després del mundial de Rússia, i ara ha decidit tancar definitivament la seva etapa com a futbolista professional. Deixa el futbol i deixa el Barça a mitja temporada. Ell mateix ho feia públic ahir pocs minuts després de dos quarts de set de la tarda a través d’un vídeo a Twitter que va tardar poc a fer-se viral. Piqué sempre s’ha sentit còmode a les xarxes, i aquest ha estat el marc escollit per anunciar el seu adeu. Ni una roda de premsa, ni un comunicat consensuat amb el club. Estil Piqué, poc amic dels formalismes. Un vídeo de dos minuts i disset segons, ple de frases amb missatge: “Culers, soc el Gerard. Fa setmanes i mesos que molta gent parla de mi. Fins ara no he dit res, però ara vull ser jo qui us parli. Soc del Barça des de sempre, vaig néixer en una família molt futbolera i des de ben petit jo no volia ser futbolista, jo volia ser jugador del Barça. Últimament he pensat molt en aquell nen. [...] El futbol m’ho ha donat tot. El Barça m’ho ha donat tot. Vosaltres, culers, m’ho heu donat tot. I ara que els somnis ja s’han complert, vull dir-vos que he decidit que és el moment de tancar aquest cicle. Sempre he dit que després del Barça no hi hauria cap altre equip. Així serà. Aquest dissabte serà el meu últim partit al Camp Nou.” “Passaré a ser un culer més, animaré l’equip. I ja em coneixeu, tard o d’hora tornaré.” Aquesta última frase, amb una imatge d’ell mirant cap a la llotja, és tota una declaració d’intencions. Piqué domina el món de la comunicació i sense dir res de forma explícita, amb aquesta escena ho diu tot. La presidència és en el seu marc mental a mitjà termini.

Un referent

Piqué es retira després de quinze temporades en el primer equip del Barça. Ara fa vint-i-cinc anys que va entrar al club, després va marxar a Manchester i el 2008 va tornar per fer història amb el Barça de Pep. 615 partits oficials amb el primer equip i 53 gols. És el cinquè futbolista del Barça amb més partits jugats després de Leo Messi, Xavi Hernández, Sergio Busquets i Andrés Iniesta. Club de llegendes.

El seu últim partit en la Champions haurà estat el 2-4 de dimarts al camp del Viktoria Pilsen, on va formar tàndem amb Marcos Alonso. El partit a Txèquia ha estat un dels cinc únics partits que Piqué ha jugat com a titular aquesta temporada 22/23 amb Xavi (Celta, Mallorca, Cadis, Inter a casa i Viktoria Pilsen a fora). Molt menys del que ell hauria volgut. Piqué ha participat en nou partits, gairebé la meitat com a suplent, i el seu rol ha canviat absolutament respecte de la temporada passada. Ha estat considerat el cinquè central per a Xavi i només les lesions d’Araujo, Kounde, Eric i Christensen li han obert la porta. La flama s’ha apagat.

Fa un any va dir públicament que quan ja no sigués un jugador útil i important per al Barça, marxaria, i així ha estat. Piqué, fidel a la seva paraula. Marxa havent guanyat 30 títols amb el Barça (entre els quals 4 Champions i 8 lligues), el mundial del 2010 i l’Eurocopa del 2008.

L’acord de desvinculació entre Piqué i el club encara no està signat i faltarà veure en quins termes es resol, perquè tenia contracte fins al 2024. “Ha fet un vídeo molt emotiu. Piqué forma part de l’escut del Barça. Sempre serà un referent per a tots els culers i ha demostrat sobradament que estima el Barça. El seu barcelonisme és incontestable.” Reacció institucional de Laporta. Es retira un culer.

Gràcies per tot, Geri. Estic en xoc. S’ha sigut molt injust amb tu; pocs han defensat la samarreta del Barça com tu ho has fet. Sempre podré explicar que vaig jugar al teu costat, un privilegi. T’estimo, amic
Carles Puyol
El Barça m’ho ha donat tot. Aquell nen ha complert tots els seus somnis i és el moment de tancar el cercle. Ara passaré a ser un culer més, animaré l’equip. I ja em coneixeu, tard o d’hora tornaré
Gerard Piqué
Piqué forma part de l’escut del Barça. Sempre serà un referent per a tots els culers i ha demostrat sobradament que estima el Barça
Joan Laporta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)