Líders i nou rècord

El Barça goleja el Bayern amb gols de Geyse, Aitana i Clàudia Pina, i se situa líder en solitari del grup D

Els 46.967 espectadors presents al Camp Nou suposen un sostre en un partit de la fase de grups de la Champions

BARÇA 3 BAYERN 0

BAYERN DE MUNIC:Grohs, Rall (Bragstad, 90’+1’), Tainara, Viggosdottir, Simon, Stanway, Magull (Kumagai, 74’), Zadrazil, Kett (Lohmann, 60’), Schüller (Laurent, 74’) i Bühl. BARÇA:Paños, Bronze (Torrejón, 83’), Paredes, Mapi León, Rolfö, Aitana (Bruna, 83’), Walsh (Engen, 77’), Patri, Crnogorcevic, Geyse (Oshoala, 69’) i Pina (Salma Paralluelo, 69’). GOLS:1-0 (47’) Geyse. 2-0 (59’) Aitana Bonmatí. 3-0 (66’) Clàudia Pina.ÀRBITRE:Cheryl Foster (Gal·les). T.G.: Cap.PÚBLIC:46.967 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

Quan Joan Laporta i el club van donar llum verd perquè el Barça femení jugués aquesta temporada els seus partits de la fase de grups de la UEFA Champions League a l’Spotify Camp Nou no s’imaginaven pas que aquesta seria l’única fórmula que permetria als culers veure Champions en directe al temple a partir del mes de novembre. Aquesta és la realitat del Barça de Xavi. Ha marxat líder de la lliga al mundial de Qatar, però quan torni l’esperen l’Europa League i un United sense Cristiano. El nou hàbit de futbol en dijous per als barcelonistes. Europa League i Champions femenina. Perquè la Champions és dret exclusiu d’un Barça de Giráldez que somia a jugar una altra final. Seria la quarta en cinc anys. Eindhoven espera al final del camí.

Aquest Barça sedueix i enganxa i el Camp Nou respon. La temporada passada es va batre per partida doble el rècord d’assistència en un partit de la UEFA Women’s Champions League. Primer contra el Real Madrid en els quarts de final (91.553 espectadors) i després contra el Wolfsburg en les semifinals (91.648). Ahir contra el Bayern de Munic el rècord absolut no era viable perquè l’aforament màxim permès a hores d’ara és de 73.799 persones. El Camp Nou està immers en l’enderroc parcial de la tercera graderia com a part de les obres de remodelació del nou estadi i això comporta afectacions temporals pel que fa a seients disponibles. Sí que hi va haver rècord parcial. Les 46.967 persones presents ahir suposen un rècord en un partit de la fase de grups de la Champions. Un altre èxit.

El gol de Clàudia Pina val una entrada. Golàs. Va imaginar i va executar. Gol amb tota la intenció. La de Montcada i Reixac va voler posar la pilota a l’escaire i la va clavar. El gol del partit i el millor gol també d’aquesta tercera jornada de la fase de grups. Pina va rebre la pilota de Geyse i va connectar un xut preciós des de més enllà del balcó de l’àrea impossible d’aturar per Grohs. Seu va ser el tercer gol de la tarda (66’).

Tot l’encert que al Barça li va faltar en la primera part sí que el va tenir en el segon acte. Tres gols en vint minuts i partit decidit.

És un Barça que brilla des de les individualitats i que brilla des del col·lectiu. L’acció coral del primer gol també mereix una anàlisi minuciosa. Jugada preciosa. De manual. Centrada de Rolfö des de l'esquerra, la baixa amb el cap Crnogorcevic des del segon pal i Geyse, lliure de marca, rematar per marcar de cap l’1-0 (47’). La pilota va tocar el pal i cap a dins. Gran gol també.

A Rolfö les mides del Camp Nou li queden petites. Incansable durant tot el partit pujant i baixant per la banda esquerra. La sueca va aparèixer en l’acció del primer gol i va tornar a fer-ho en el segon. Seva va ser la centrada per baix que Aitana Bonmatí va convertir en gol (59’). La migcampista de Sant Pere de Ribes va rematar de primeres al pal curt i suma ja 4 gols en tres jornades de Champions.

Grohs va mantenir viu el Bayern en el primer temps. Ja va salvar el seu equip en el minut 2 de partit tapant bé espais davant la rematada des de l’àrea petita de Geyse i va tornar a aparèixer a cinc minuts per al descans posant una bona mà per evitar el gol d’Aitana. En l’acció continuada, Crnogorcevic va rematar de cap alt per sobre del travesser. Al Barça li va faltar un punt de cocció en els primers quaranta-cinc minuts, però amb el gol de Geyse només arrencar la segona part l’equip va trobar el punt de calma necessari per enfocar millor el partit. Jugar al Camp Nou davant tantes persones agrada però també comporta aquell punt de pressió que cal saber canalitzar, i en la primera part a l’equip li va faltar gestionar millor això.

L’ovació de la nit va ser per a Bruna Vilamala quan va entrar al terreny de joc en el minut 83. La de Sant Vicenç de Torelló, que va reaparèixer l’altre dia contra l’Alavés després de més d’un any de baixa per lesió, va tenir l’escalf del públic del Camp Nou. Aplaudiments merescuts després de tant temps a l’ombra.

Amb aquesta victòria el Barça fa el ple en la Champions. 9 de 9. I ja són 54 partits seguits sense perdre com a locals. Que passi el següent.

GRAN SEGONA PART

En menys de vint minuts, entre el 47’ i el 66’, el Barça va marcar tres gols

AITANA, EL MOTOR

La de Sant Pere de Ribes torna a liderar l’equip i ja suma 4 gols en la Champions

EL GOLÀS DE PINA

Clàudia Pina, amb un gran gol des de més enllà del balcó de l’àrea, fa embogir el temple