Barça

Salten les alarmes

El Barça ha arrencat l’any 2023 deixant males sensacions, especialment en el duel contra l’Intercity

Els blaugrana afronten uns dies clau amb la visita al Metropolitano i la disputa de la supercopa contra el Betis

L’aturada pel mundial no sembla haver anat massa bé al Barça, almenys de moment. L’equip de Xavi Hernández va tancar la primera part del curs amb bones sensacions i aconseguint tres victòries en lliga molt importants, especialment l’última, al camp de l’Osasuna, remuntant un 1-0 en contra malgrat jugar amb un futbolista menys durant gairebé tot el partit. Va ser una victòria moral que deixava els blaugrana líders amb dos punts més que el Madrid, fet pràcticament impensable després d’un octubre negre amb l’eliminació en la Champions i la derrota al Bernabéu.

Aquell Barça que va començar “volant”, tal com deia Xavi, es va enfonsar de cop, però va semblar remuntar el vol just abans de fer una pausa en la competició. Aquest mes i mig sense futbol de clubs ha deixat un equip que no acaba de carburar del tot. Els blaugrana van deixar escapar un derbi que s’havia encarrilat molt aviat amb el gol de Marcos Alonso. El Barça no va sentenciar i va jugar amb foc fins que es va cremar amb el penal transformat per Joselu, que feia volar dos punts del Camp Nou. Més preocupant encara va ser la imatge oferta contra l’Intercity, sobretot per l’entitat del rival. Un equip que juga dues categories per sota va fer pujar els colors a tot un Barça, sobretot en la segona meitat. El conjunt de Xavi, clarament superior en el primer temps, no va sentenciar. Com contra l’Espanyol, el gol matiner d’Araujo no va servir d’impuls per anar per feina. El Barça es va adormir i va concedir molt, massa. L’Intercity va aprofitar la fragilitat defensiva blaugrana per fer tres gols, cosa que només havien pogut fer Inter, Madrid i Bayern aquesta temporada. És cert que davant aquests tres equips hi va faltar un jugador clau en defensa com és Ronald Araujo, una de les notes positives del partit contra l’Intercity. Tot i això, la solidesa defensiva no pot recaure en un únic futbolista i al Rico Pérez l’equip va fer aigües al darrere en la segona meitat.

Calendari exigent

“El resultat em deixa intranquil. Hem estat bé en el joc, però hem fallat a les àrees. En defensa hem concedit massa i en atac ha faltat contundència”, va afirmar Xavi Hernández després del duel contra els alacantins. Els errors es van pagar: mals marcatges, poca intensitat defensiva i pèrdues de pilota evitables, entre d’altres, van desembocar en les dianes de l’Intercity. Tot plegat ha fet saltar les alarmes a can Barça just abans d’uns partits complicats i decisius. Els blaugrana visiten diumenge el Metropolitano per enfrontar-se a l’Atlético de Madrid. Allà, el conjunt culer no hi guanya des del desembre del 2019. Les dues últimes temporades han acabat amb dues derrotes (1-0 i 2-0). Malgrat que els colchoneros i Simeone no viuen els seus millors temps, sempre són un rival incòmode i complicat. Sense temps per reaccionar, la setmana vinent es disputa el primer títol de la temporada. Dijous, el Betis serà l’escull del Barça en les semifinals de la supercopa a Riad. En una hipotètica final, els de Xavi es toparien amb Madrid o València. La sensació és que el Barça no arriba fi a la cita, tal com va passar la temporada passada. La irregularitat, les errades defensives i el poc encert ofensiu, amb un pes molt gran de Lewandowski i poca efectivitat de la resta de davanters, són alguns dels aspectes del joc que preocupen.

La temporada entra en el tram més decisiu, ja que, a banda de la supercopa, la copa i la lliga, abans de poc més d’un mes el Barça arrencarà la seva participació en l’Europa League. Els títols, l’objectiu número u dels blaugrana, comencen a decidir-se i l’equip no dona símptomes d’un estat de salut òptim per afrontar-los.

POCA SEGURETAT

La fragilitat defensiva en la segona part contra l’Intercity va ser preocupant
Xavi elogia el joc i destaca la manca de contundència com a problema principal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)