Barça

L’AFE denuncia que la federació espanyola va menysprear les finalistes de la supercopa

L’associació de futbolistes (AFE) denuncia que la federació espanyola de futbol (FEF) va menysprear les jugadores del Barça i de la Real Sociedad en la final de la supercopa femenina. Les jugadores es van haver de recollir i posar elles mateixes les medalles, a diferència del protocol que es va seguir en la final de la supercopa masculina. Cap de les autoritats van baixar a la gespa de l’estadi del Mèrida a entregar les medalles.

“AFE entén que les nostres companyes van ser clarament infravalorades per la federació espanyola, que no va reconèixer com es mereixen les brillants finalistes de la supercopa, diu el sindicat en un comunicat. “Les jugadores no van rebre el mateix tracte que els finalistes de la supercopa masculina i van ser víctimes d’una clara discriminació. És una imatge que no es pot tornar a repetir”. Hi ha més aspectes de la final que retreu el comunicat de l’AFE, com l’absència del VAR.

“L’AFE entén que les institucions, el ministeri i el CSD, no poden ni han de passar per alt aquest tipus de fets. La igualtat, en ple segle XXI, és una qüestió vital per crear una societat més justa”.

La justificació de la FEF

La federació espanyola va intentar justificar la cerimònia de premis de la supercopa, “la mateixa que el 2022”. “Tenint en compte l’elevat nombre de representants institucionals i les infraestructures per l’accés de la llotja al camp [la seu la va triar la pròpia federació], el departament de protocol va decidir activar la cerimònia com a la copa: entrega a la llotja del trofeu a la capitana del campió i entrega de les medalles a la gespa/vestidor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)