Barça

Una altra ‘final’ a l’estadi

El Barça rep la Real Sociedad aquesta nit en els quarts de final de la copa, en eliminatòria a partit únic

L’equip culer es juga la vida en la competició, en un matx similar al que va disputar contra l’Inter en la Champions fa tres mesos i que va significar l’adeu a Europa

El Barça disputa una altra final aquesta nit (21 h) a l’Spotify Camp Nou, contra la Real Sociedad, en els quarts de final de la copa. S’hi està avesant, als partits a cara o creu, l’equip orientat per Xavi Hernández, que recentment va acabar campió de la supercopa després de superar el Betis (2-2, 2-4) en els penals a la semifinal i el Real Madrid (1-3) en la final i que en la copa va passar dues fases també a un sol matx contra l’Intercity (3-4) i el Ceuta (0-5). No tot, però, han estat alegries per als culers aquest curs en enfrontaments d’aquest tipus i, de fet, el que més s’assembla al d’avui, per escenari i transcendència, és el que va disputar fa tres mesos i mig, el 12 d’octubre, contra l’Inter. Aleshores, al feu blaugrana, el Barça es jugava el seu futur a la Champions League contra els nerazzurri, a qui s’havia d’imposar per seguir amb possibilitats, però l’empat (3-3) el va fer acomiadar-se de manera prematura d’Europa. Aquell dia, l’equip no va estar bé, a cap nivell, ni col·lectivament ni individualment, i a més potser també el va afectar el punt de sobreexcitació existent. No pot tornar, doncs, a ensopegar amb la mateixa pedra el grup culer si no vol quedar descartat d’un altre títol com va succeir-li contra els italians.

Les circumstàncies, però, són diferents. Aquell matx va enganxar-lo en un moment de dubtes, amb lesionats importants al darrere i sense la confiança que dona acumular 11 partits invicte, amb 9 victòries i 2 empats, i una supercopa recentment aixecada amb exhibició davant l’etern rival. Sobretot, les baixes en defensa, d’acord amb el que reconeixen al mateix vestidor, van ser determinants, i, en aquest sentit, ara la defensa és una altra. Ni Araujo, ni Kounde, ni Christensen, ni Balde, van ser titulars en el duel contra l’Inter, però avui sí que s’espera que ho siguin, amb la incògnita de qui tindran a l’esquena: Ter Stegen, en un moment pletòric de forma, o Iñaki Peña, el porter suplent que ha jugat la copa. A la medul·lar, s’entreveu que Xavi torni a la fórmula dels quatre migcampistes amb Busquets, De Jong, Pedri i Gavi, i amb Dembélé i Lewandowski més avançats. Torna doncs l’ariet polonès, absent darrerament en la lliga per la sanció de tres jornades que se li va imposar després del matx a El Sadar, en què va ser expulsat per Gil Manzano, l’àrbitre avui. Lewy i el col·legiat extremeny es retrobaran després del polèmic episodi que va acabar amb un sever càstig per al 9, a qui li va caure un partit per la doble groga i dos més per tocar-se el nas quan abandonava la gespa.

En la Real Sociedad, un conjunt més que interessant, ben treballat per Imanol Alguacil, que va tercer en la lliga i és viu a l’Europa League, lamenten les sensibles baixes per lesió de Mikel Merino i David Silva, dos futbolistes molt influents en el futbol ofensiu txuri-urdin.

LA CARA I LA CREU

Pel Barça torna Lewy, que es retrobarà amb Gil Manzano; la Real no té els influents Merino i Silva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)