Dembélé guia el Barça a semifinals

El Barça ja és a semifinals de copa. El conjunt blaugrana s’ha imposat (1-0) a la Real Sociedad en els quarts de final, amb un gol de Dembélé, i espera rival en la penúltima estació de la competició, la única que és a doble partit.

Ha fet un bon partit l’equip orientat per Xavi que, no obstant, ha acabat demanant l’hora ja que no ha sabut ampliar el marcador quan ha pogut i el matx ha finalitzat a un gol d’anar a la pròrroga tot i la Real jugar tota la segona part amb deu.

En la primera part el grup culer ha estat millor i s’ha marcat el camí de què hauria de fer per guanyar. Ha sabut desfer-se de la pressió alta de la Real Sociedad, ha dominat l’esfèrica i ha generat diverses situacions per marcar. Lewandowski ha estat a prop, però un inoportú toc de Frenkie de Jong amb l’esquena sense voler, quan la pilota entrava ha evitat un gol que ha estat anul·lat per fora de joc del neerlandès. Ha pogut rescabalar-se De Jong, amb dues ocsaions en què no ha afinat, com tampoc Dembélé i Koundé amb dos xuts a fora després de bones jugades individuals.

Se li posava bé el partit a l’equip culer, que encara ha vist com la situació millorava amb l’expulsió de Brais Méndez (40’) amb vermella directa per una dura entrada sobre Busquets.

I després del descans, l’equip blaugrana ha començat fort amb un gol de Dembélé (52’), autor d’un gran partit, avui sí, inspirat. N’ha tingut el Barça per sentenciar; un travesser de Gavi i una rematada de cap de Lewandowski aturada per Remirom les més clares, però no ha encertat. I al final, l’equip entrenat per Imanol Alguacil ha acabat collant, a còpia de córners, i també aprofitant una errada en sortida de pilota, encara que Ter Stegen s’ha mantingut ferm i ha deixat la porteria a zero. El Barça espera rival a semifinals.