Barça

El protagonista

Raphinha

Raphinha pren la paraula

Primer partit oficial sense la participació del lesionat Ousmane Dembélé i gol de Raphinha. Decisiu, el brasiler. A Xavi Hernández no li podia haver sortit millor l’aposta a l’hora d’escollir el substitut del francès. Ansu Fati, després de tres partits com a 9, i Ferran Torres, que tornava després de dos partits de sanció, figuraven també dins la nòmina de candidats, però Raphinha va ser l’escollit i va respondre amb bona nota. Seu va ser el primer gol del Barça, que va servir per enderrocar el mur d’un Rui Silva que fins aleshores havia sostingut el Betis amb tres grans aturades davant Pedri. És el seu tercer gol en l’últim mes –també havia marcat en la copa contra el Ceuta i l’Intercity–, però en la lliga no marcava des del dia de l’Osasuna, el 8 de novembre, abans del mundial de Qatar. Tres gols suma Raphinha en el campionat de lliga. El Barça necessita els seus gols i sobretot necessita que creixi en confiança, perquè el talent el té i fins ara no ha brillat en tota la seva esplendor. Sense anar més lluny, venia de fer un molt mal partit contra el Girona a Montilivi, on va perdre la batalla amb Miguel Gutiérrez.

Ahir Raphinha sí que va ser determinant. Frenkie va servir amb celeritat una falta sobre Gavi, va connectar amb Balde i aquest va fer una gran centrada per baix al segon pal, on va aparèixer Raphinha, puntual com un rellotge suís, per empènyer la pilota al fons de la xarxa (65’). En la primera part també havia trobat porteria, però el seu gol de cap va quedar invalidat per un clar fora de joc.

Xavi va destacar el seu bon partit en la roda de premsa: “Raphinha ha estat molt bé en la pressió alta. És un jugador més criticat del que mereix. El valorem molt. És un futbolista molt important per a nosaltres.” Amb Dembélé fora de combat durant almenys un mes, el brasiler tindrà minuts a la banda dreta per demostrar el seu potencial. La banda esquera, territori Balde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)