Barça

Igual, però diferent

El Barça torna a guanyar per la mínima per quarta vegada consecutiva, però ofereix, aquesta vegada al feu del Betis, una versió molt convincent, altre cop amb els quatre migcampistes sobre el terreny de joc, liderats per Pedri, i els gols de Raphinha i Lewandowski

L’equip blaugrana dorm a 8 punts del Real Madrid, que rep avui el València

Aquest Barça, sí. El conjunt orientat per Xavi Hernández va oferir ahir al feu del Betis (1-2) la versió a la qual aspira, la que busca i que, de tant en tant, és capaç d’ensenyar. Li falta continuïtat, són les coses que té estar en procés de fer-se. I és que no jugava un partit similar des de la final de la supercopa contra el Real Madrid, fa una mica més de dues setmanes, que amb aquest calendari atapeït semblen un món. En els quatre enfrontaments posteriors a l’esmentada final amb els blancs, que han estat tot victòries, tres havien estat per la mínima i acabant amb la llengua a fora després d’una descoratjadora actuació. I ahir també va guanyar només d’un gol de diferència, però la sensació va ser una altra. L’equip culer va ser molt superior al Betis, al qual va dominar, va liquidar amb un 0-2 amb gols de Raphinha i Lewandowski, fins que un desafortunat gol en pròpia porteria de Koundé va ressuscitar els locals quan quedaven cinc minuts. Realment, el Barça tampoc va patir en aquests instants finals amb el resultat ajustat i va acabar assolint un triomf que el referma més en el lideratge, des d’on es mira a vuit punts de distància el Real Madrid, que rep aquesta nit (21 h) el València.

S’explica el bon joc del Barça al Benito Villamarín, sobretot, per la presència dels quatre migcampistes, aquesta formula que tan bé li ha funcionat, a Xavi, quan l’ha utilitzat. Milloren, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri i Gavi, que va estrenar el dorsal 6, quan juguen plegats, i el partit d’ahir en va ser una nova mostra. Amb dos extrems enganxats a la línia, i encara més quan un d’ells és Dembélé, l’equip es desendreça recurrentment quan ataca, ja que els jugadors de banda perden moltes pilotes amb els seus companys fora de posició, i això repercuteix en defensa perquè es generen espais i situacions quan el rival recupera i transita. A Sevilla, ahir, amb un migcampista, en aquest cas Gavi, fent de fals extrem esquerre, això no va passar tant. I també hi va influir, en aquest sentit, Raphinha, a l’altre costat, que és algú que pot estar més o menys encertat, però que interpreta bé el joc, té més pausa, i permet a l’equip ajuntar-se quan té la pilota. I en aquest context, amb l’equip organitzat, és quan Sergio Busquets pot lluir, i així va ser al camp verd-i-blanc, on va protagonitzar una exhibició, clau en la fonamental pressió postpèrdua, que no va deixar jugar el Betis, i en la circulació. També Pedri, líder ahir, hi està més còmode, se’l troba més, i rep entre línies contínuament, cosa que acostuma a no passar tant com hauria de ser, i també arribant a l’àrea rival va ser un malson per al grup que entrena Manuel Pellegrini.

De fet, el primer temps va ser un monòleg dels blaugrana, que només van patir en un parell de contraatacs dels locals neutralitzats a última hora. El canari va ser l’actor principal de l’atac i només el porter Rui Silva el va privar de marcar dues dianes. Res va canviar després del descans; el quadre culer va continuar instal·lat a camp local, tocant, recuperant ràpid quan perdia, madurant i generant. De nou Pedri va estar a punt de marcar, però va tornar a topar amb Rui Silva, que ja no va poder fer res davant Raphinha (65’). El brasiler va caçar al segon pal una bona centrada de Balde i va encaminar un duel que Lewandowski (80’) va pràcticament segellar a la sortida d’un córner prolongat per Araujo. 14 gols acumula l’ariet en la lliga, a la qual va tornar després de complir sanció.

Tot i això, el final de l’enfrontament no va poder ser del tot tranquil per als culers, ja que Koundé (85’), en una jugada aïllada d’un Betis sense arguments, ni fe, va ficar a dins de la porteria de Ter Stegen una centrada de Sabaly. Una diana que finalment tampoc va crear sobresalts i que va propiciar que el Barça tornés a guanyar per la mínima, igual que en els últims partits, però diferent en la forma i en el com.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)