Barça

Una altra pel·lícula

El Barça acaba la primera volta amb 50 punts i és el primer classificat de la lliga a 5 de distància del segon, el Real Madrid

La fotografia és molt diferent de la de la temporada passada, quan l’equip blaugrana va arribar a l’equador del campionat en cinquena posició, a 12 punts del lideratge i amb 19 punts menys que ara

“Hem de mirar on érem la temporada passada i on som ara, i valorar-ho.” És una de les frases amb les quals Xavi Hernández va tancar la primera volta després de guanyar al feu del Betis dimecres, en un duel ajornat corresponent a la jornada 17a. I els números li donen la raó. El curs passat, el Barça va arribar a l’equador de la lliga en cinquena posició, a 12 punts del lideratge; en aquest, el primer classificat és ell, amb 5 punts d’avantatge respecte del segon, el Real Madrid. La fotografia, doncs, és molt diferent d’aleshores. Amb un altre entrenador, ja que Xavi va agafar les regnes a la jornada 14a l’any passat rellevant a Ronald Koeman i amb un equip també molt canviat, després de diverses incorporacions que li han permès fer un salt de qualitat, el conjunt blaugrana torna a ser competitiu i, ara mateix, és el principal candidat a guanyar el títol. És cert que s’ha d’acabar de fer, perquè és inconstant, li costa oferir una versió recognoscible i convincent amb continuïtat, però, tot i això, la primera meitat del campionat que ha completat és espectacular.

50 punts, 19 més que en la temporada passada, només havent cedit dos empats i una derrota, és la millor xifra des de fa un lustre, quan en la 2017/18 el quadre entrenat per Ernesto Valverde, que es va acabar proclamant campió, va assolir els 51 punts. Tot plegat, l’equip de Xavi ho ha sustentat, sobretot, tancant a pany i forrellat la seva porteria, amb un Marc-André Ter Stegen que ha recuperat el seu millor nivell. 14 partits sense encaixar ni un gol acumula el grup culer, que només ha rebut set dianes en aquest primer tram de lliga, el seu millor guarisme en aquest sentit en una primera volta. De fet, s’ha quedat només a una d’igualar el rècord històric de menys gols encaixats en una primera meitat de campionat, en poder del Dépor, quan en el curs 1993/94, amb Paco Liaño sota els pals, només li van marcar sis gols en les primeres 19 jornades. També fonamental ha estat l’aportació ofensiva de Robert Lewandowski. L’ariet polonès és el màxim golejador del campionat, amb 14 dianes en 16 presències, i és l’autor del 35% dels que anota l’equip. Pedri i Ousmane Dembélé, amb cinc gols cadascun, són els que segueixen el dorsal 9 blaugrana en la llista d’artillers. La realitat és que aquest Barça, comparat amb el de la temporada passada, és una altra pel·lícula.

LES DADES

1
derrota
del Barça en la primera volta. Contra el Real Madrid (3-1) al Santiago Bernabéu.
7
gols encaixats
acumula només Ter Stegen en les primeres 19 jornades de la lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)