Barça

Rendits a la bala Balde

El Barça i Alejandro Balde tenen traçades les línies mestres del nou contracte i la batalla d’ara fins a l’estiu continuarà sent alliberar ‘fair play’ per poder-lo inscriure, igual que Araujo i Alonso

Amb 19 anys, el lateral està en constant creixement, és el sisè home més usat per Xavi en la lliga i ja s’erigeix en el segon màxim assistent, darrere de Dembélé

El guepard mira, analitza, detecta la presa, espera, tria el moment precís i aleshores ataca. Accelera dels 0 als 95 quilòmetres per hora en poc més de tres segons i en distàncies curtes pot arribar tranquil·lament als 110 quilòmetres per hora. L’art de saber com i quan córrer. Perquè tan important és la punta de velocitat com la gestió de l’esforç. No val córrer per córrer. Al Camp Nou, la velocitat és cosa d’Alejandro Balde. És el felí de Xavi Hernández. Pura adrenalina a la banda esquerra. Lateral i extrem, tot en el mateix paquet.

“Està a un nivell molt alt. Té un potencial enorme, defensivament i ofensivament. Condueix per dins i ens genera superioritats amb una sola una conducció, cosa que és molt difícil de trobar en el futbol.” Són paraules de Xavi d’aquesta mateixa setmana, després del Betis-Barça al Benito Villamarín (1-2). Un entrenador rendit a un velocista. O un coet, com el definia públicament el mateix Joan Laporta també fa uns dies. Balde és ara mateix un dels noms de moda d’aquest Barça i el club té urgència per tancar-ne la renovació. Màxima prioritat. Inscrit Gavi, i amb Ronald Araujo i Marcos Alonso ja renovats i pendents d’inscripció, ara les dues pròximes ampliacions de contracte seran les d’Iñaki Peña i Alejandro Balde. En el cas del porter, està tot tancat i només falta la signatura. En el cas de Balde, el club i l’entorn del jugador estan encara en converses i la renovació serà una realitat quan el club aconsegueixi una mica de marge en clau de fair play. Tenen cinc mesos per trobar els mecanismes per fer-ho possible i abordar totes aquestes inscripcions a LaLiga a partir de l’1 de juliol. El Barça i Balde tenen clar que volen continuar caminant junts. El nou contracte està en la fase final del redactat i no hi hauria d’haver cap problema, però urgeix millorar el límit salarial. Balde té ara fitxa del filial i sou del filial, com passava amb Gavi fins fa uns dies, i el club té clar que el rendiment del jugador i l’interès que hi ha hagut d’altres clubs fan que aquesta situació no es pugui allargar. Se’l renovarà fins al 2027 –ara té contracte fins al 2024– i la seva clàusula de rescissió podria anar en la línia de la de Pedri, Gavi, Ansu i companyia, tots amb una clàusula de 1.000 milions.

El Barça no pot sortir al mercat i treure la cartera com en èpoques passades. La seva realitat és una altra i inclou la Masia. S’ha fet diana amb Gavi i amb Balde, i aquesta és la via correcta. El Barça també sap que no trobarà un lateral millor en el mercat, amb relació a edat, projecció i talent. Balde ja és una realitat. Amb 19 anys, ha participat en un mundial i està tenint més minuts que homes com Jordi Alba i Marcos Alonso. La temporada passada, els mesos en què Xavi va estar a la banqueta, Balde va jugar només 91 minuts, repartits en dos partits. Ara, en aquests primers sis mesos del curs 2022/23, Balde és el sisè futbolista més usat per Xavi en la lliga. En la competició regular, ha jugat disset partits (quinze titularitats) i, en el còmput global de totes les competicions, el registre puja fins als 24 partits jugats (divuit titularitats). Alba i Alonso han jugat menys. Balde té minuts i té rendiment. Acumula quatre assistències en la lliga, només una menys que el màxim assistent de l’equip, Ousmane Dembélé. L’última assistència és recent. Va ser al Villamarín. Seva va ser la passada a Raphinha en el 0-1, després d’una altra acció plena de força i energia per la banda. Balde es va desfer d’Aitor Ruibal amb la mateixa facilitat que fa unes setmanes en la final de la supercopa en aquella acció davant Dani Carvajal.

Contra el Betis, Balde va ser escollit de nou MVP del partit i no és la primera vegada que passa. Desborda i assisteix. És profund i té atreviment per desplegar-se en atac. Sense Dembélé, Balde s’ha de convertir en el punt de desequilibri que l’equip ha perdut amb la baixa del francès. Raphinha no és tan profund i, a l’altra banda, laterals com Kounde i Araujo no tenen aquest rol.

El protagonisme de Balde en la lliga contrasta amb el que va tenir en la Champions. En aquest escenari concret, Xavi Hernández va apostar per l’experiència d’homes com ara Marcos Alonso i Jordi Alba. El de l’Hospitalet va ser titular en els dos partits contra el Viktoria Plzen i Alonso va ser el lateral escollit en la visita a Munic i en els dos partits contra l’Inter. Aquest mes de febrer, l’Europa League i el United truquen a la porta. Balde ha demostrat potencial per merèixer també minuts en competició europea. Xavi tindrà la paraula. Balde, preparat per córrer.

PROTAGONISTA

18
titularitats
en 24 partits aquest curs 2022/23. En la lliga, són 15 titularitats. El sisè més usat per Xavi.

DETERMINANT

4
assistències.
És el segon màxim assistent de l’equip en la lliga, només superat per Dembélé (5).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)