Triomf còmode i a vuit punts del Madrid

El Barça ha tancat amb una victòria contra un Sevilla trist (3-0) una jornada rodona que havia començat amb la derrota del Madrid al camp del Mallorca (1-0). El triomf, amb Jordi Alba, Gavi i Raphinha de golejadors, deixa els blaugrana amb vuit punts de marge en el lideratge de la classificació. Abans de començar el partit, s’ha fet un minut de silenci en memòria de Josep Maria Espinàs, coautor del Cant del Barça.

Xavi ha deixat les rotacions per més endavant, però s’ha trobat un contratemps només començar, perquè Sergio Busquets només ha durat tres minuts al camp. S’ha fet una regirada al turnell, després de topar amb En-Nesyri, i ha estat substituït per Kessie. La primera part ha estat travada i incòmode per als blaugrana, contra un Sevilla reservat sense assumir riscos. Bono ha evitat l’1-0 de Lewandowski (16’) i, en el córner posterior, un cop de cap d’Araujo ha sortit per poc. L’altra ocasió clara abans del descans ha estat del davanter polonès, que s’ha inventat un xut potentíssim des de lluny, que també ha tret l’exporter del Girona (26’). Els andalusos s’han estirat poquíssim però han estat prou tranquils al darrere. Just abans del descans, Rakitic se l’ha jugat amb una entrada molt dura a Araujo sancionada per l’àrbitre amb groga.

Sampaoli ha fet entrar Bryan Gil i Erik Lamela després del descans, per En-Nesyri i Olver Torres. El plantejament no ha canviat, i el Barça ha acaparat el domini i ha buscat el gol. L’ha trobat després d’una assistència magistral de Kessie cap a Jordi Alba. L’ivorià, dins l’àrea i d’esquena a porteria, s’ha regirat i s’ha inventat una passada filtrada que ha deixat sol Alba davant Bono. El lateral ha marcat el seu primer gol de la temporada amb un xut al pal llarg (58’).

Amb el Sevilla incapaç de reaccionar, ha arribat el 2-0. Raphinha s’ha mogut bé a la punta dreta i ha posat una pilota magnífica cap a l’àrea petita que Gavi, venint des del darrere, només ha hagut d’empènyer (70’).

En una falta, Lewandowski ha tingut a prop el tercer (76’). Però la nit era de Raphinha, que al cap de dos minuts ha arrodonit l’actuació marcant el tercer, en rematar en posició de davanter centre una centrada precisa de Jordi Alba (78’).

El Sevilla, poruc i feble, només ho ha provat en una rematada de cap, de Badé, blocada per Ter Stegen (87’). El Barça, que no tornarà a jugar fins diumenge –a Vila-real–, tindrà una setmana per assaborir una situació ideal, líder amb vuit punts més que el Madrid.