Barça

Estrip en la lliga

El Barça goleja contra el Sevilla amb gols d’Alba, Gavi i Raphinha i deixa el Real Madrid a 8 punts després del pas en fals dels blancs a Son Moix

La lesió de Busquets al turmell, la notícia negativa de la nit

BARÇA 3 SEVILLA 0

SEVILLA:Bono, Montiel, Badé, Gudelj, Rekik, Acuña (Ocampos, 65’), Oliver Torres (Bryan Gil, 46’), Joan Jordán, Rakitic, Pape Gueye (Fernando, 83’) i En-Nesyri (Lamela, 46’). BARÇA:Ter Stegen, Koundé, Araujo (Marcos Alonso, 80’), Christensen, Jordi Alba (Balde, 83’), Pedri, Busquets (Kessie, 8’), De Jong, Raphinha (Ferran Torres, 84’), Lewandowski i Gavi (Ansu Fati, 80’). GOLS:1-0 (58’) Alba. 2-0 (70’) Gavi. 3-0 (79’) Raphinha.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (col·legi murcià). VAR: González González. T.G.: A Joan Jordán i Rakitic.PÚBLIC:77.987 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

Les lligues se celebren al maig, però es poden guanyar o perdre al febrer. La cara és el mirall de l’ànima i el rostre de Gavi transmet confiança i felicitat. A ell i a aquest Barça se’ls està posant cara de campió. La celebració del seu gol contra el Sevilla, el segon de la nit i el seu primer amb el dorsal 6, diu moltes coses. Gavi va marcar després d’una preciosa assistència de Raphinha, va petonejar l’escut de la samarreta amb reiteració i es va dirigir amb el dit a la grada d’animació. Ovació per a ell. Perfecta comunió entre el jugador i la grada. Vinícius també s’havia assenyalat l’escut a Son Moix en el partit que el Real Madrid va jugar i perdre contra el Mallorca al migdia. Escenes absolutament antagòniques. El brasiler, escridassat i xiulat pel públic local, va marxar cap al túnel de vestidors amb actitud provocadora i es va assenyalar l’escut amb aires de grandesa. Mal gest de Vinícius. Va voler donar a entendre que el Real Madrid és un club més gran que el Mallorca. La grandesa, però, és una altra cosa. El rostre i el gest de Vinícius transmeten impotència. Al Madrid se li escapa la lliga.

El pas en fals de l’equip d’Ancelotti oferia al Barça la possibilitat d’ampliar el forat fins als 8 punts de distància. Era un dia per donar un cop de puny damunt la taula i el 3-0 del Barça contra el Sevilla és la millor resposta. Els dos grans candidats al títol van tancar el 2022 empatats a punts després d’aquell empat en el derbi contra l’Espanyol al Camp Nou, però des d’aleshores l’equip de Xavi ha anat cap amunt i el conjunt d’Ancelotti, cap avall. La supercopa va obrir una ferida a Madrid i l’hemorràgia ha tingut continuïtat en la lliga: 8 punts semblen molts. Podrien ser 12 si el Barça guanya diumenge al camp del Vila-real. El Real Madrid afronta ara el mundial de clubs i en l’horitzó espera el Liverpool. Massa fronts oberts i un escenari ideal per al Barça per liquidar aquesta lliga.

Jorge Sampaoli va edificar un mur al Camp Nou i el Barça el va enderrocar. Abans del partit, el tècnic argentí tenia un balanç de deu gols en contra i només un a favor contra el Barça en quatre partits, i ara és de 13-1. El 5-4-1 del Sevilla va deixar pocs espais, però el Barça va saber trobar fuites en la segona meitat. Va picar pedra en la primera part i va resoldre en la segona. Kessie va recordar Laudrup en el primer gol. Christensen va posar una pilota al punt de penal, allà la va fer baixar Raphinha i el brasiler va detectar Kessie, que va fer màgia. L’ivorià va controlar la pilota envoltat de defenses, la va trepitjar, va fer un revers i va signar una passada de fantasia a Alba picant la pilota amb la punta de la bota entre Rekik i Badé. Alba va fer la resta i la va creuar davant Bono. A Xavi el va enamorar l’acció de compromís i sacrifici defensiu en un replegament que havia fet l’equip dimecres contra el Betis per evitar un gol al Villamarín a pocs minuts del final, però l’acció de Kessie va enamorar ahir tot el barcelonisme. Molta delicadesa.

Es lesiona Busquets al turmell en el minut 4, entra Kessi i brilla. Es lesiona Dembélé contra el Girona i Raphinha encadena dos partits marcant. Balde agafa febre en la prèvia i Jordi Alba marca i assisteix en el tercer. Xavi ha de comprar loteria. Tot li surt bé, a aquest Barça.

El segon gol també va ser un golàs. Raphinha va imaginar i Gavi va culminar. Passada d’escaire i cartabó. El brasiler va aparèixer també en el tercer per rematar des de l’àrea petita una gran centrada d’Alba. Xavi afegeix actors en la lluita. Un Barça coral.

FANTÀSTIC KESSIE

L’ivorià, substitut de Busquets, va recordar Laudrup en l’assistència de l’1-0 a Alba

MINUT A MINUT

4’ Lesió de Sergio Buquets al turmell en una acció fortuïta amb En-Nesyri. Entra Kessie. 15’ Centrada perillosa d’Alba i Gudelj, amb el cap, evita que Lewandowski connecti.
16’ Rematada de Lewandowski i entre Gudelj i Bono eviten el gol.
17’ Pedri llança el córner, Araujo remata de cap i la pilota surt molt a prop del pal.
25’ Xut duríssim de Lewandowski des del balcó de l’àrea i espectacular resposta de Bono. El marroquí vola i posa una gran mà. 41’ Centrada de Jordi Alba, Gudelj rebutja amb el cap en direcció a la pròpia porteria i dona un ensurt a Bono.
58’ Christensen la posa dins l’àrea, la baixa Raphinha i li dona a Kessie i l’ivorià fa fantasia: controla la pilota, la trepitja, fa un revers i s’inventa una passada picadeta entre Rekik i Badé per a Alba, que creua el xut davant Bono.
64’ Lesió d’Acuña. Entra Ocampos.
70’ Assistència mil·limetrada de Raphinha i Gavi només ha d’empènyer la pilota al fons de la xarxa. Primer gol amb el dorsal 6.
76’ Xut de falta de Lewandowski ajustat al pal.
78’ Centrada de Jordi Alba i rematada de Raphinha en posició de davanter centre per fer el definitiu 3-0.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)