Barça

La vida sense Busquets

El capità del Barça té un esquinç al turmell esquerre que el mantindrà de baixa uns 15 dies

Xavi perd una peça clau en el seu engranatge i el principal maldecap ara mateix és si podrà ser present en l’anada contra el Manchester United, el 16 de febrer

“Per a mi és un jugador clau.” Xavi Hernández s’ha cansat de repetir com d’important és Sergio Busquets en l’engranatge de l’equip que orienta. I aquestes paraules les reflecteixen els fets: el futbolista de 34 anys ha estat titular aquest curs el 76% de les vegades que ha estat disponible, ha disputat 27 dels 31 partits que el conjunt blaugrana acumula aquesta temporada i en els quatre que no ha jugat ha estat o bé per sanció (contra la Real Sociedad en la lliga i el Viktoria Plzen en la Champions League) o per donar-li descans quan es tractava de rivals accessibles (contra l’Elx, que és el cuer en la lliga, i de nou el Viktoria Plzen, que era el conjunt més feble del grup en la Champions).

No s’entén, doncs, el Barça de Xavi sense Busi, però ara l’entrenador culer, que ha arribat a declarar que no tenen “un pivot que sigui el relleu natural de Sergio Busquets”, no té més remei que preparar-se en els propers dies per a la vida sense el capità. Un esquinç al turmell esquerre n’és la causa. Diumenge, en els primers compassos de partit contra el Sevilla, l’articulació del dorsal 5 es va regirar en una acció amb En-Nesyri, i ja no va poder continuar. Va abandonar la gespa sense l’ajut de ningú, però la lesió era una realitat, i ahir l’entitat en va confirmar el diagnòstic: esquinç al lligament lateral extern del turmell esquerre, que el mantindrà allunyat dels terrenys de joc uns quinze dies. És segur que es perdrà el proper compromís de lliga, diumenge al feu del Vila-real, i caldrà veure si arriba a l’anada del play-off d’entrada als vuitens de final de l’Europa League contra el Manchester United a l’Spotify Camp Nou, el 16 de febrer, d’aquí a nou dies. Al club són pessimistes en aquest sentit, ja que, tot i que sí que és cert que aquest tipus de problema té una curació més o menys ràpida i, dels quinze dies, se’n pot acabar retallant algun forçant, també ho és que això implicaria jugar un enfrontament de la més alta exigència, com serà el cas contra els red devils, amb un futbolista que no està al cent per cent, amb el que això comporta, ja que, a més de fer participar un jugador que potser no està al nivell requerit, també hi ha risc per a la seva integritat en forma de recaiguda. L’evolució i les sensacions de Busi manaran.

Sense ell, Xavi perd una peça fonamental. Tot i la crítica existent en els darrers temps al voltant de la seva figura, Busquets ha palesat que, quan l’equip està junt i ben organitzat, continua sent diferencial. L’enfrontament de dimecres passat al Benito Villamarín, on el conjunt blaugrana (1-2) va oferir una de les millors versions del curs, en va ser una bona mostra, amb el conjunt ben endreçat en totes les situacions del joc i amb el capità exhibint-se i sent protagonista. No és casualitat tampoc que per a Luis Enrique fos indiscutible amb la selecció espanyola fins a l’últim dia. “Si el partit és el que volem, no hi ha un migcampista millor que ell al món”, repetia el preparador asturià. Amb l’absència, les dues alternatives que té Xavi al de Badia del Vallès són Frenkie de Jong i Sergi Roberto. El neerlandès, que ja va ocupar la seva posició contra el Sevilla quan Busquets es va lesionar, és qui més vegades ha actuat allà i ho ha fet a bon nivell. El reusenc, però, també hi té números, ja que en diverses ocasions ha actuat en aquesta demarcació des que Xavi dirigeix el grup. És la vida sense Sergio Busquets. Seran pocs dies. Encara amb el contracte sense renovar, però, podria ser l’escenari permanent a partir de la temporada vinent.

SEMPRE PRESENT

Dels 31 duels que ha disputat l’equip, només no ha jugat en quatre, dos dels quals per sanció

LA DADA

76%
de partits
com a titular acumula ‘Busi’ quan ha estat disponible aquesta temporada.
LLIGA. Barça-Rayo (0-0)
90 minuts. Titular.
LLIGA. Real Sociedad-Barça (1-4)
0 minuts. Sancionat.
LLIGA. Barça-Valladolid (4-0)
76 minuts. Titular.
LLIGA. Sevilla-Barça (0-3)
90 minuts. Titular.
CHAMPIONS. Barça-Plzen (5-1)
0 minuts. Descans.
LLIGA. Cadis-Barça (0-4)
90 minuts. Titular.
CHAMPIONS. Bayern-Barça (2-0)
80 minuts. Titular.
LLIGA. Barça-Elx (3-0)
0 minuts. Descans.
LLIGA. Mallorca-Barça (0-1)
90 minuts. Titular.
CHAMPIONS. Inter-Barça (1-0)
90 minuts. Titular.
LLIGA. Barça-Celta (1-0)
90 minuts. Titular.
CHAMPIONS. Barça-Inter (3-3)
63 minuts. Titular.
LLIGA. Madrid-Barça (3-1)
60 minuts. Titular.
LLIGA. Barça-Vila-real (3-0)
20 minuts. Suplent.
LLIGA. Barça-Athletic (4-0)
90 minuts. Titular.
CHAMPIONS. Barça-Bayern (0-3)
58 minuts. Titular.
LLIGA. València-Barça (0-1)
56 minuts. Titular.
CHAMPIONS. Plzen-Barça (2-4)
0 minuts. Sancionat.
LLIGA. Barça-Almeria (2-0)
68 minuts. Titular.
LLIGA. Osasuna-Barça (1-2)
90 minuts. Titular.
LLIGA. Barça-Espanyol (1-1)
38 minuts. Suplent.
COPA. Intercity-Barça (3-4)
120 minuts. Titular.
LLIGA. Atlético-Barça (0-1)
81 minuts. Titular.
SUPERCOPA. Barça-Betis (2-2)
57 minuts. Suplent.
SUPERCOPA. Barça-Madrid (3-1)
90 minuts. Titular.
COPA. Ceuta-Barça (0-5)
17 minuts. Suplent.
LLIGA. Barça-Getafe (1-0)
90 minuts. Titular.
COPA. Barça-Real Sociedad (1-0)
90 minuts. Titular.
LLIGA. Girona-Barça (0-1)
90 minuts. Titular.
LLIGA. Betis-Barça (1-2)
90 minuts. Titular.
LLIGA. Barça-Sevilla (3-0)
8 minuts. Titular. Substituït per lesió en els primers instants.

LA FRASE

No tenim un pivot que sigui el relleu natural de Sergio Busquets
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)