Barça

Presenten el llibre ‘Superheroïnes de l’esport’ amb Aitana i Laia Sanz

L’Auditori 1899 del FC Barcelona ha estat l’escenari de la presentació del llibre i podcast Superheroïnes de l’esport... amb poders com els teus. A la presentació, amb la futbolista Aitana Bonmatí i la pilot Laia Sanz com a convidades, hi ha assistit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

En el llibre, deu periodistes esportives i deu il·lustradores realitzen deu contes on les protagonistes són deu esportistes de renom: Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí, Laia Palau, Kaba Gassama, Anni Espar, Laia Sanz, Ona Carbonell, Núria Picas, Queralt Castellet i Paula Badosa. El podcast, coproduït per Abacus i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, narra els deu contes.

“Encara no hem acabat, queda molta feina per fer. Tenim esportistes potents que volem que siguin referents”, ha remarcat la consellera, que tambéha destacat el paper que estan jugant les dones en el periodisme esportiu.

“Només som a l’inici del camí”, ha dit Aitana Bonmatí, que ha remarcat que sempre ha volgut ser referent de nens. “Quan jo era petita no hi havia referents femenines. Si des de ben petits veuen que hi ha referents femenines facilitarà que creixin en una societat més igualitària i més justa”, ha refermat. Laia Sanz ha assenyalat: “És un goig veure l’evolució de com les noies han ocupat espais que abans eren tan masculinitzats”. La pilot ha recordat les dificultats que ha tingut al llarg de la seva carrera per ser dona: “sempre m’he hagut de treballar molt les coses per estar en equips bons. Sempre hi havia la pressió”.

A l’acte, hi havia més d’un centenar de nens i nenes, que han pogut fer preguntes a les seves referents, Aitana Bonmatí i Laia Sanz.

El llibre Superheroïnes de l’esport... amb poder com els teus ha estat escrit per les periodistes Laia Bonals, Marta Carreras, Helena Condis, Elena de Diego, Maria Fernàndez Vidal, Gemma Herrero, Sònia Gelmà, Anaïs Martí, Marta Ramon i Laia Tudel i il·lustrat per deu il·lustradores del col·lectiu Rosa Sardina: M. Josep Figueroa Naqui, Lydia Garrido, Alba Ginesta Ferrer, Teresa Guilleumes i Morell, Sonia Estela Guerra, Belén Loza, Esther Osuna, Bea de Rivera Marinel·lo, Cristina Sabaté i Elena Val.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)