Barça

L’impuls de l’àliga

Oshoala lidera el rànquing del trofeu Pitxitxi amb 17 gols quan falten 11 jornades

Després de la lesió, ha demostrat que pot volar ben alt en busca de la consagració

Abans d’arribar al Barça, Asisat Oshoala jugava en una lliga tan residual com és la xinesa, després de passar amb més pena que glòria per la Premier, vestint primer la samarreta del Liverpool durant una temporada i, més tard, la de l’Arsenal. La nigeriana no veia gaire porteria i ja se sap que els davanters viuen d’això, així que va acceptar una renovació d’aires a canvi d’una oferta econòmica suculenta del Dalian Quanjian. A Àsia va recuperar el seu olfacte golejador i, en pocs mesos, va guanyar la lliga i també el trofeu Pitxitxi, en solitari, com a màxima anotadora del campionat, un trofeu que va pel camí de repetir enguany, si més no a hores d’ara encapçala la llista quan falten 11 jornades.

Oshoala és l’actual pitxitxi de la lliga amb 17 dianes, les mateixes que ha fet la davantera del Llevant Alba Redondo, però és que, si l’africana aconseguís continuar amb la ratxa que acumula des del 10 de desembre, en breu podria deixar la seva competència molt endarrerida. En els darrers set enfrontaments, la jugadora blaugrana ha marcat un total de 14 gols, una barbaritat que encara es torna més sorprenent si tenim en compte els registres subscrits en els quatre últims partits: hat-trick de hat-tricks.

La nigeriana va començar la temporada combinant suplències amb titularitats i semblava enemistada amb el gol, ja que quan sortia des de la banqueta no encertava en les finalitzacions i quan ho feia des de l’onze inicial no acabava de marcar diferències clares, tot i que va contribuir en les victòries contra el Vila-real i el Llevant les Planes fora de casa, i contra l’Alavés al Johan Cruyff amb un gol, respectivament. Després de dues jornades sense marcar, i ni tan sols jugar contra l’Atlético de Madrid, tot va fer un gir amb la visita de l’Alhama murcià.

Aquell dia, Oshoala va marcar l’última diana a pocs minuts del final, gràcies a una passada de Clàudia Pina escurada a la banda, però ja en el següent partit, contra el Sevilla, va ser l’encarregada d’obrir la llauna amb un gol, també servit per Pina, que per postres va significar el número 300 de Jonatan Giráldez com a entrenador del Barça. Asisat no és precisament conformista i volia fer un pas més enllà, així que a Huelva va anotar el primer gol, de cap, i també l’últim, d’esperó, d’un resultat que es va tancar amb un 0 a 3. Si les primeres setmanes de competició la nigeriana no estava sent important en l’equip, a poc a poc enviava un missatge cap al seu tècnic en busca de més oportunitats.

I és que el millor encara havia d’arribar. En el derbi català a casa contra les baixllobregatines, Oshoala va firmar un hat-trick en 38 minuts, fent la competència a la seva companya d’equip Crnogorcevic per veure qui s’enduia la pilota de record cap a casa. Per al pròxim partit tocava un viatge fins a Tenerife i, a pesar del bon clima de què l’illa gaudeix durant tot l’any, la visita del FC Barcelona va provocar un diluvi en forma de gols i, una vegada més, tres van ser obra de l’africana: el primer, de cap després d’un mal refús de la portera; el segon, també de cap a centrada de Crnogorcevic, i el tercer, en aprofitar una mala passada enrere de la defensa canària cap a la seva portera. L’actuació es va resoldre en només 19 minuts, pujant l’aposta per la rapidesa.

Aquesta fita va portar-li el regal d’assolir el seu gol 100 amb el Barça en 131 partits oficials disputats des que forma part de la disciplina blaugrana, justament ara fa quatre anys. Oshoala ha marcat en totes les competicions en què el seu equip ha participat i va ser l’autora de la primera diana de l’entitat culer en una final de Champions, la del maig del 2019 a Budapest, quan la balança va caure del costat del Lió. La dorsal 20 s’ha convertit en la quarta millor golejadora històrica del Barça, només superada per Jenni Hermoso, Alèxia Putellas i Sonia Bermúdez.

Però això ja és història perquè en el següent enfrontament contra el València també va deixar la seva marca anotant el segon de l’equip, i diumenge va tornar a mostrar la seva versió més killer amb un altre triplet de gols en només mitja hora, exactament el mateix temps que va estar sobre la gespa. Aquestes estadístiques semblen de ciència-ficció, però res més lluny de la realitat, Oshoala no fa altra cosa que reivindicar-se i deixar palès que ha recuperat la seva força després de l’última lesió, que la va tenir apartada dels camps gairebé durant dos mesos.

Ara per ara, només un problema muscular podria entorpir aquest sender de gols, com ja va ocórrer en les dues temporades anteriors, i és que la nigeriana té certa inclinació a patir amb el seu genoll dret. És cert que, a pesar dels inconvenients, Oshoala ha aconseguit recuperar-se i tornar més forta que mai. El seu caràcter valent, el seu esperit lluitador i el seu instint letal de cara a porteria li van valer una ampliació de contracte de dos anys amb el club blaugrana, fins al 2024.

“Estic emocionada de continuar aquest viatge en el millor club del món”, va dir aleshores, i ara que ha emprès el vol poderós de l’àliga nigeriana només pensa a continuar caçant presses per poder ampliar tant el seu palmarès col·lectiu com l’individual i tornar a ser designada altra vegada, com a mínim, la millor jugadora africana de l’any.

3

‘hat-tricks’

en els últims 4 duels

14

gols

en la lliga des del 10-D

Barça-Betis 7-0
‘Hat-trick’
València-Barça 0-4
1 gol
Granadilla-Barça 0-6
‘Hat-trick’
Barça-Llevant les Planes 7-0
‘Hat-trick’
Sporting-Barça 0-3
2 gols
Barça-Sevilla 4-0
1 gol
Barça-Alhama 4-0
1 gol

OFRENA

Oshoala va anotar el gol número 300 de Giráldez com a entrenador blaugrana

CENTENÀRIA

Va celebrar el seu gol 100 després de disputar 131 partits en quatre anys

LESIONS

És propensa a tenir problemes musculars, sobretot al genoll dret

La competència amb Geyse com a estímul

P.M.

Jonatan Giráldez s’enorgulleix de tenir una plantilla amb jugadores de tant nivell, i és que el rival més fort acostuma a ser la mateixa companya de files. És el cas d’Oshoala, que veu com Geyse Ferreira és la gran competència a tenir en compte; de fet, les dues van ser les màximes golejadores de la passada lliga. Són perfils diferents, ja que l’africana és una davantera potent, molt ràpida en velocitat, que busca la verticalitat i les pilotes a l’espai, unes característiques adients per a partits en què el contrari no es tanca al darrere. En canvi, la brasilera té detalls més tècnics, però les dues són sinònim de garantia de gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)